روز جهانی آلزایمر
روز جهانی آلزایمر یک فرصت جهانی برای افزایش آگاهی در مورد زوال عقل، آموزش، تشویق حمایت و رفع ابهام است.
اهمیت روز جهانی آلزایمر:
این بیماری یک اختلال مغزی شدید از دست دادن حافظه و سردرگمی است که اگر به موقع تشخیص داده نشود و مدیریت نشود، میتواند بر تواناییهای ذهنی فرد در یادگیری، تفکر، استدلال، به خاطر سپردن، حل مسئله، تصمیمگیری و توجه، تأثیر منفی بگذارد و فعالیت های روزمره زندگی و کنترل بر احساسات فرد را به خطر بیاندازد. این بیماری جدی نه تنها بیماران بلکه خانواده و دوستان آنها را نیز تحت تأثیر قرار می دهد.
همانطور که در گزارش جهانی آلزایمر در سال 2019 ذکر شد، هنوز بسیاری از مردم به اشتباه معتقدند که زوال عقل، بخشی از پیری طبیعی است. همین موضوع به تنهایی نشان می دهد که کمپین های آگاهی عمومی، مانند: روز جهانی آلزایمر، چقدر برای تغییر ادراکات و افزایش دانش عمومی موجود در مورد بیماری آلزایمر و زوال عقل مهم است.
موضوع روز جهانی آلزایمر 2023:
امسال (2023)، شعار روز جهانی آلزایمر “هرگز خیلی زود، هرگز دیر نیست” است، که نه تنها بر نقش محوری شناسایی عوامل خطر بیماری تاکید می کند، بلکه از اقدامات پیشگیرانه کاهش خطر برای ممانعت و در صورت امکان، پیشگیری از شروع زوال عقل حمایت می کند.
درک تشخیص خطر بیماری و مدیریت آن می تواند تأثیرات زیادی ایجاد کند. تغییرات مختلف در شیوه زندگی هنوز هم می تواند رشد آن را کند یا از آن جلوگیری کند. عوامل خطر مختلفی در بیماری عروقی و سندرم زوال عقل مشترک است. سازمان بهداشت جهانی (WHO) توصیه هایی را برای کاهش خطر زوال عقل، که می تواند بیماری های قلبی عروقی را متوقف کند، صادر کرد.
بهبود انتخاب های سبک زندگی جدا از کنترل عوامل خطر قابل تعدیل می تواند نه تنها خطر زوال عقل آینده بلکه سایر بیماری های مزمن را نیز به حداقل برساند.
حفاظت از سلامت مغز را می توان با موارد زیر به دست آورد:
- پرهیز از الکل
- شور و شوق یادگیری مادام العمر
- تعامل اجتماعی
تاریخچه روز جهانی آلزایمر:
روز جهانی آلزایمر در 21 سپتامبر 1994 در ادینبورگ و به مناسبت دهمین سالگرد جهانی بیماری آلزایمر (ADI) معرفی شد. سازمان بین المللی بیماری آلزایمر (ADI) سازمانی است که در سال 1984 با هدف حمایت و راهنمایی بیماران مبتلا به این بیماری و خانواده های آنها تأسیس شد.
سازمان بینالمللی بیماری آلزایمر (ADI) کمپینهای آگاهیبخشی را سازماندهی میکند تا دولتهای کشورهای مختلف و سیاستگذاریهای سازمان بهداشت جهانی را وادار به مبارزه با زوال عقل و آلزایمر و حمایت از قربانیان آنها کند. آنها فعالانه درگیر فرونشاندن اپیدمی زوال عقل هستند.
مطالب مشابه:
روز جهانی هپاتیت، ۲۸ ژوئیه
روز جهانی اهدای خون
متاستازهای مغزی ملانوما
درمان بهینه سکته مغزی
بیومارکر ادرار و بیماری آلزایمر
منابع: alzint ، pacehospital