درد عصب سیاتیک در بارداری
بدن در دوران بارداری تغییرات فیزیکی زیادی را تجربه می کند. همانطور که کودک رشد می کند. یکی از مشکلات رایج زنان باردار، درد عصب سیاتیک است. سیاتیک یا رادیکولوپاتی کمری نیز نامیده می شود، به عنوان یک “درد تابشی” توصیف می شود، که از عصب سیاتیک، واقع در قسمت تحتانی ستون فقرات، در پشت ران حرکت می کند.
عصب سیاتیک بزرگترین عصب در بدن و عصب اصلی در پاها است.
دردی که از پایین کمر به باسن و پایین ساق پا گسترش می یابد، ممکن است نشان دهنده سیاتیک باشد.
علل درد عصب سیاتیک در بارداری ضعیف شدن رباط ها، تغییر مرکز ثقل، افزایش قدرت بین نوزاد و رحم و تغییر در وضعیت نوزاد می باشد. برای درد سیاتیک، سایر روش های درمانی مانند: طب سوزنی، مراقبت های کایروپراکتیک و ماساژ قبل از تولد نیز می توانند کمک کننده باشند.
سیاتیک چیست؟
سیاتیک دردی است که در اثر تحریک، التهاب یا فشار بر عصب سیاتیک ایجاد میشود و از پایین ستون فقرات تا باسن و در امتداد پشت پاها گسترش مییابد.
پزشکان به این سندرم ریشه کمری نیز می گویند. درد می تواند نرم یا قوی، عمیق و ضعیف یا تیز مانند یک تفنگ باشد. سیاتیک. به عنوان مثال، درد عصبی در بارداری، در سه ماهه سوم بارداری که مادر و نوزاد در حال رشد هستند، شایع است، اما ممکن است زودتر رخ دهد.
درد عصب سیاتیک ممکن است بیاید و برود یا ادامه یابد. معمولاً فقط در یک طرف رخ می دهد، اما می تواند دو طرفه هم باشد. همچنین می تواند بدتر باشد. به عنوان حاملگی همچنین ممکن است برای مدت کوتاهی تا پس از زایمان ادامه یابد.
علائم درد عصب سیاتیک:
درد ناشی از سیاتیک از خفیف تا دردناک متغیر است. ممکن است احساس سوزن سوزن شدن در قسمتی از بدن و درد در ناحیه دیگر را مشاهده کنید. علائم سیاتیک می تواند شامل موارد زیر باشد:
- درد در ناحیه کمر، باسن یا پاها
- دردی که از لگن به پشت ساق پا می رسد.
- مشکل در راه رفتن یا ایستادن
- گزگز یا ضعف در پاها یا پاها
- حساسیت در قسمت پایین بدن
اگر احساس از دست دادن در پاها، مثانه یا مقعد خود را تجربه کردید (که می تواند منجر به بی اختیاری یا مشکل در دفع ادرار یا مدفوع شود)، بلافاصله به پزشک مراجعه کنید. اینها احتمالاً علائم یک فتق دشوار است. با این حال، این یک اورژانس پزشکی بعید است و ممکن است نیاز به اصلاح فوری جراحی داشته باشد.
علل سیاتیک در بارداری:
سیاتیک معمولاً به دلیل فتق یا برآمدگی دیسک ایجاد می شود، اما در بارداری این یک علت نادر است و تنها در 1٪ از زنان باردار رخ می دهد.
علل درد عصب سیاتیک در بارداری ممکن است شامل موارد زیر باشد:
- درد سیاتیک: بدن هورمون هایی را برای شل کردن رباط ها برای دوران بارداری تولید می کند. با کشش رباط ها، مفاصل ممکن است ناپایدار شوند و ماهیچه ها ممکن است سنگین تر شوند.
- یک جابجایی مرکز ثقل به جلو ممکن است، باعث سفت شدن و نیشگون گرفتن عضلات لگن و عصب سیاتیک شود.
- وزن نوزاد در حال رشد و رحم در حال گسترش این فرصت را دارند، که بر عضلات لگن و ناحیه عصب سیاتیک فشار وارد کنند.
- موقعیت نوزاد در سه ماهه سوم، سر نوزاد ممکن است روی شکم قرار گیرد و به عصب سیاتیک فشار وارد کند.
راه های تسکین درد سیاتیک:
درمان های درد سیاتیک در دوران بارداری شامل: ماساژ، مراقبت های کایروپراکتیک و فیزیوتراپی است. خوددرمانی درد سیاتیک در دوران بارداری شامل تمریناتی برای کمک به کشش عضلات ساق، باسن و لگن برای کاهش فشار روی عصب سیاتیک است. برخی از افراد ورزش های غیر تحمل کننده وزن مانند: شنا را نیز مفید می دانند. این به این دلیل است که آب به تحمل وزن کودک برای مادرکمک می کند.
راهکارهایی برای تسکین درد سیاتیک:
- به آرامی عضلات را با تمرینات کششی یا یوگای قبل از تولد کشش دهید.
- برای مدت طولانی در یک وضعیت ننشینید.
- روی طرف مقابل درد بخوابید (اگر در یک طرف درد دارید).
- برای خوابیدن از کمک استفاده کنید. از یک تشک محکم استفاده کنید و از بالش بارداری به عنوان کمک استفاده کنید. بالش بین پاها می تواند فشار عصب سیاتیک را کاهش دهد.
- تمرینات مختلف را برای سفت کردن عضلات لگن امتحان کنید.
- ورزش شنا: شنا باعث کاهش فشار ناشی از درد عصب سیاتیک می شود.
- داروهای دیگری مانند: طب سوزنی، کایروپراکتیک و ماساژ درمانی را امتحان کنید. توصیه می شود، حتماً به دنبال یک پزشک ماهر در درمان به موقع باشید.
- از پزشک بخواهید که درمان های فیزیولوژیکی را برای بهبود قدرت و وضعیت بدنی خوب تجویز کنند.
بسیاری از دردها چند ماه پس از تولد نوزاد ناپدید می شوند. به طورکلی کمردرد در دوران بارداری بسیار شایع است.
آنچه باید در مورد سیاتیک در دوران بارداری بدانید:
سیاتیک احتمالاً در سه ماهه سوم، زمانی که فرد و نوزاد از خواب بیدار می شوند، بروز میابد. اگرچه ممکن است زودتر ایجاد شود، اما کمتر رایج است. اکثر زنان معمولاً تنها در یک طرف درد را احساس می کنند، اما می توانند آن را در هر دو پا نیز تجربه کنند.
پیشگیری از سیاتیک دوران بارداری:
همیشه نمی توان از سیاتیک به خصوص در دوران بارداری پیشگیری کرد. حفظ وزن مناسب و ننشستن طولانی مدت می تواند کمک کننده باشد.
همچنین می توان با انجام حرکات ورزشی منظم و حرکات کششی از کمر خود محافظت کرد. همچنین سعی کنید از بلند کردن اجسام سنگین و نادرست در دوران بارداری خودداری کنید.
مطالب مشابه:
سیاتیک
7 ماهه بارداری و رشد جنین
لومباگو
واریس در دوران بارداری
کمردرد در دوران بارداری
منابع: tsmp, webmd, healthline
1 دیدگاه