اندومتر نازک
طبق NCBI، اندومتر نازک شایع نیست. با این حال، یک زن با لایه آندومتر نازک ممکن است مشکلاتی را در مورد کاشت جنین و بارداری تجربه کند. در تحقیقات خود، آنها همچنین اظهار داشتند:
اگرچه بارداری در 4 و 5 میلیمتر گزارش شده است، اما آشکار است که ضخامت آندومتر کمتر از 6 میلیمتر با احتمال کمتری برای بارداری همراه است. به نظر می رسد چرخه های انتقال جنین منجمد (FET) به دلیل بهبود پذیرش آندومتر (ER) نتایج بهتری را ارائه می دهند.
لایه بافتی در پوشش داخلی رحم، آندومتر نام دارد. ضخامت لایه آندومتر در طول چرخه قاعدگی در حال تغییر است.
رحم با 3 لایه پوشانده شده است:
- لایه بیرونی سروزا نام دارد.
- لایه میانی میومتر نام دارد.
- سومین و درونی ترین لایه آندومتر نام دارد.
هنگامی که لایه آندومتر به طور غیر طبیعی نازک می شود، می تواند بر روی لانه گزینی جنین تاثیر بگذارد و باعث ایجاد مشکل در لقاح شود. ضخامت لایه آندومتر در رحم برای لانه گزینی موفق جنین و دستیابی بارداری سالم ضروری است. این لایه همچنین از کودک محافظت می کند و آن را برای رشد بیشتر تغذیه می کند.
پوشش آندومتر در طول چرخه قاعدگی تغییر می کند. برای بارداری موفق، جنین باید به خوبی در پوشش آندومتر کاشته شود که در شرایط مطلوب نیز قرار دارد. استروژن و پروژسترون دو مجموعه هورمون هستند که به آماده سازی ضخامت پوشش آندومتر برای بارداری کمک می کنند. اگر پوشش آندومتر نازکتر از حد استاندارد و ضخامت مورد نیاز باشد، رسیدن به لقاح یا حفظ بارداری برای یک دوره کامل برای زن دشوار خواهد بود. علاوه بر این، کارشناسان پیشنهاد می کنند که اندومتر نازک اغلب منجر به عوارضی مانند سقط جنین می شود.
اندازه گیری لایه آندومتر:
طبق اطلاعات متخصصان، لایه آندومتر بر اساس اندازه گیری آنها به فازهای مختلفی طبقه بندی می شود. برای مرجع و درک بهتر ضخامت لایه به جدول زیر مراجعه کنید:
علائم آندومتر نازک:
برخی از علائم رایج آندومتر نازک عبارتنداز:
- سیکل قاعدگی غیر طبیعی یا نامنظم
- مسائل مربوط به ناباروری
- دوره های دردناک
- خونریزی ناکافی در طول قاعدگی
علل اندومتر نازک:
برخی از شایع ترین علل نازک شدن اندومتر موارد زیر است:
- سطح پایین استروژن: اگر سطح استروژن در بدن کم باشد ممکن است باعث ایجاد پوشش نازک آندومتر شود. برای این کار، پزشک آزمایش خون را برای تعیین سطح استروژن در بدن انجام می دهد. اگر سطح استروژن کمتر از محدوده طبیعی مورد نیاز باشد، پزشک ممکن است برای بیمار مقداری قرص و تزریق تجویز کند تا سطح استروژن را دوباره پر کند.
- کاهش جریان خون: اگر جریان خون کافی در بدن وجود نداشته باشد ممکن است منجر به نازک شدن پوشش آندومتر شود. جریان خون به رحم را می توان با سونوگرافی بررسی کرد.
- عفونت: اگر فردی علیرغم داشتن مقدار کافی استروژن دارای پوشش نازک رحمی باشد، ممکن است به دلیل عفونت رحمی باشد که به پوشش رحم آسیب رسانده و در نتیجه زخم روی بافت ایجاد شود.
- فیبروم های رحمی: به رشد خوش خیم بافت هایی که در رحم یافت می شوند، فیبروم رحمی گفته می شود. آنها می توانند در اندازه ها و تعداد های مختلف رشد کنند. همچنین، فیبروم های رحمی می توانند محیط رحم را تغییر دهند و منجر به عوارضی مانند مشکلات لانه گزینی جنین، سقط مکرر و زایمان زودرس شود.
- آندومتریت مزمن: آندومتریت مزمن هنگامی است که التهاب و عفونت در سلول های آندومتر یافت می شود. اگرچه این یک عفونت تهدید کننده زندگی نیست، اما با این حال متخصص توصیه می کند که به محض تشخیص آن را درمان کنید.
تشخیص اندومتر نازک:
متخصص معاینه فیزیکی برای بررسی حساسیت، تورم یا هر ناحیه دردناکی با وارد کردن فشار خفیف با انگشتان روی ناحیه شکم انجام میدهد. برای تشخیص بیشتر و تشخیص علت اصلی، پزشک ممکن است چند آزمایش مانند:
- سونو هیستروگرافی
- سونوگرافی ترانس واژینال
- هیستروسکوپی
گزینه هایی برای درمان اندومتر نازک:
برای یک بارداری موفق، پوشش آندومتر باید به خوبی بررسی و درمان شود تا به ضخامت استاندارد برسد تا امکان لانه گزینی جنین برای رشد بیشتر و بارداری موفق فراهم شود.
- استروژن درمانی: ممکن است به صورت خوراکی یا به شکل ژل برای ضخیم کردن پوشش آندومتر تجویز شود تا کاشت تخمک به راحتی صورت گیرد.
- مکمل ها: هورمون های رشد جدید و پیشرفته برای افزایش ضخامت پوشش آندومتر تجویز می شود.
- هیستروسکوپی: اگر چسبندگی های داخل رحمی مقصر پوشش نازک رحم باشد، می توان آنها را در طول هیستروسکوپی برداشت که به تدریج باعث می شود پوشش آندومتر به ضخامت مناسب برسد.
- انجماد جنین: بهترین اقدام برای بیمارانی که پوشش آندومتر نازکی دارند، فریز کردن همه جنین ها و انتقال آنها به محض ضخیم شدن پوشش آندومتر است.
بارداری در اندومتر نازک:
در نتیجه، ادامه بارداری با اندومتر نازک دشوار و در برخی موارد تقریباً غیرممکن است. برای یک بارداری موفق، بیمار باید به دنبال کمک فوری برای درمان موثر برای دستیابی به ضخامت استاندارد آندومتر باشد. زیرا حتی اگر بیمار با اندومتر نازک باردار باشد، احتمال زیادی وجود دارد که منجر به شکست لانه گزینی یا سقط مکرر شود. ضخیم شدن پوشش آندومتر قبل از اقدام به بارداری برای جلوگیری از هرگونه عارضه بارداری ضروری است. گزینه های دیگری نیز وجود دارد که می تواند به زنی با پوشش نازک آندومتر کمک کند تا بارداری را ادامه دهد. پزشکان به بیمار پیشنهاد میکنند که جنینها را فریز کرده و پس از ضخیم شدن پوشش آندومتر با دارو، میتوانند به سمت جلو حرکت کنند و جنینها را به امید باروری منتقل کنند. اگر تشخیص داده شد که اندومتر نازک دارید، بایستی به دنبال درمان موثر به متخصص باروری مراجعه کنید.
اندومتر نازک چه تاثیری بر بارداری دارد؟
اندومتر نازک نگه داشتن یک بارداری کامل را برای فرد دشوار می کند، این امر یا منجر به سقط جنین یا عدم موفقیت لانه گزینی می شود.
آیا اندومتر نازک طبیعی است؟
نه، اندومتر نازک طبیعی نیست. اندومتر نازک می تواند منجر به غلظت غیر طبیعی اکسیژن در سلول های اپیتلیال شود که می تواند باعث افزایش رادیکال های آزاد شود و منجر به سمیت در سلول ها شود و بر روی لانه گزینی جنین تأثیر بگذارد و منجر به شکست لانه گزینی شود.
آیا اندومتر نازک می تواند باعث درد شود؟
اندومتر نازک می تواند منجر به خونریزی شدید، پریودهای نامنظم و دردناک شود.
آیا اندومتریوز با رژیم غذایی قابل درمان است؟
درمان موثر می تواند به مدیریت اندومتریوز کمک کند، اما هیچ درمانی برای آندومتریوز وجود ندارد. برخی تغییرات رژیم غذایی ممکن است به مدیریت علائم کمک کند.
مطالب مشابه:
لقاح مصنوعی
القای تخمک گذاری
تفاوت بین هیسترکتومی و میومکتومی
هیدروسالپنکس (Hydrosalpinx)
تفاوت آندومتریوز با آدنومیوز
منبع: birlafertility