آزمایش های غربالگری نوجوانان 13 تا 18 سال
نوجوانان غالبا به عنوان سالم ترین گروه سنی شناخته می شوند. به هر حال، عادت هایی که در این سن بوجود می آیند تا بزرگسالی بر سلامتی آنها تاثیر خواهند گذاشت. کمک به نوجوانی که اضافه وزن دارد و یا چاق است می تواند از دیابت و یا حمله قلبی در سال های بعدی جلوگیری کند. آزمایش های غربالگری نوجوانان شامل موارد زیادی نیست اما در عوض، رسیدگی به مسائل سلامت آنان مثل تصادف و جلوگیری از جراحت، سلامت جنسی و جلوگیری از مصرف مواد مخدر تاکید می شود.
درمان پیشگیرانه برای نوجوانان باید شامل سبک زندگی سالمی باشد که به مقابله با بیماری های بزرگسالی کمک کند.
ممکن است تمامی آزمایش های غربالگری مذکور برای نوجوان الزامی نباشد. متن زیر را بخوانید تا از آزمایش هایی که می توانند برای اعضای خانواده مناسب باشد آگاه شوید.
آزمایش کلسترول (کلسترول بالا):
میزان کلسترول بالا از کودکی آغاز میشود. ماده مومی شکل و سایر چربی (لیپیدها) در عروق تجمع می یابند و در پلاک های چربی که عروق شریانی را باریک تر می کنند، انسداد می یابند.
در بزرگسالی، پلاک های چربی ساخته شده و موجب مشکلاتی برای سلامتی نه تنها در عروقی که به ماهیچه ها خون رسانی می کنند، بلکه در تمام عروق سراسر بدن می شود. (بیماری به نام آترواسکلروزیس)
در آمریکا علت شماری از فوت ها در زنان و مردان بیماری قلبی بوده که میزان کلسترول خون بر آن تاثیر می گذارد.
شواهد روزافزون نشان می دهد که حملات قلبی و بیماری عروقی اولیه از دوران کودکی آغاز شده و تا میانسالی بروز نمی کنند و عوارضی از خود نشان نمی دهند.
کارشناسان، فعالیت فیزیکی و تغذیه سالم و محدود کردن چربی های ترانس و اشباع شده در دوران کودکی و بلوغ را برای مقابله با بیماری قلبی در بزرگسالی توصیه می کنند.
نظارت و حفظ سطح کلسترول سالم در حفظ سلامتی مهم است.
آزمایش کلسترول بالا (علیالخصوص همراه آزمایش چربی) مهم است. زیرا معمولا هیچ نشانه ای ندارد.
آزمایش کلسترول معمولا شامل کلسترول کلی (chol)، HDL کلسترول، LDL کلسترول و تریگلیسرید (triglyceride) است.
کلسترول غیر HDL، با کم کردن HDL-C (کلسترول لیپوپروتئین با چگالی بالا) از کلسترول کل قابل محاسبه است.
ناشتایی 9 الی 12 ساعته برای انجام این آزمایش نیاز است، ولی نوشیدن آب مجاز است.
با این حال، برخی آزمایشگاه ها تست چربی بدون ناشتایی را به ویژه برای کودکان و نوجوانان را پیشنهاد می دهند، از آنجایی که توصیه های غربالگری همیشه یکسان نیستند بهتر است با پزشک برای آزمایش کلسترول مناسب فرزند خود مشورت کنید.
توصیه های آزمایش های غربالگری نوجوانان 13 تا 18 سال:
آکادمی اطفال آمریکا (AAP) به تمام جوانان تست لیپید روتین را یک بار بین 9 تا 11 سالگی و یک بار بین 17 تا 21 سالگی توصیه می کند. انجام آزمایش در سن پایین تر و غربالگری مکرر برای جوانانی که در معرض خطر بیشتر بیماری قلبی در بزرگسالی هستند پیشنهاد می شود.
اتحادیه قلب امریکا (AHA) تست روتین چربی را برای کودکان و نوجوانانی که خطر بیماری قلبی خاصی ندارند توصیه نمی کند.
گروه ویژه خدمات پیشگیری ایالات متحده (USPSTF) غربالگری کلسترول بالا را فقط برای جوانان بیست ساله و جوان تری که در معرض بالای خطر بیماری قلبی هستند پیشنهاد می دهد.
اخیرا هیچ مدرکی مبنی برمخالفت با آزمایش روتین چربی جوانان به دست نیامده است.
عوامل خطرزا غربالگری نوجوانان 13 تا 18 سال:
سابقه خانوادگی:
جوانان اگر دارای والدین، اجداد و خواهر یا برادری که مبتلا به کلسترول بالا هستند، و یا سابقه خانوادگی بیماری قلبی-عروقی باشند (زیر 55 سال در اقوام مرد و زیر 65 سال در اقوام خانم) در معرض خطر بیشتری هستند.
سلامت فردی:
- اضافه وزن یا چاقی
- رژیم غذایی سرشار از چربی، به خصوص چربی اشباع یا ترانس
- کم تحرکی یا بی تحرکی
- ابتلا به دیابت یا فشار خون بالا
- استعمال دخانیات
دیابت:
طبق گفته مرکز درمان و پیشگیری امریکا (CDC) در سال 2015 حدود 193000 کودک و نوجوان زیر 20 سال در آمریکا مبتلا به دیابت بودند.
در حالی که بیشترین موارد دیابت نوع 1 در سنین زیر 18 سال تشخیص داده شد، علائم و نشانه ها غالبا به سرعت گسترش می یابند و تشخیص در محیط اورژانس انجام می شود.
30 درصد از موارد جدید کودکان مبتلا به دیابت نوع 1 از نوع کتواسیدوز دیابتی هستند.
بنابراین، در حال حاضر اندازه گیری قند خون تحت عنوان غربالگری دیابت نوع 1 برای نوجوانانی که علائم ندارند ضروری نیست.
از طرفی دیگر، بعضی نوجوانان مبتلا به دیابت نوع 2 هیچگونه علائم و نشانه آشکاری برای قند خون بالا ندارند، به خصوص در اوایل بیماری.
آزمایش غربالگری نوجوانان نیز می تواند در این زمینه مفید باشد.
طبق گفته انجمن دیابت امریکا، شیوع دیابت نوع 2، به خصوص در اقلیت ها، به طرز چشم گیری در دهه اخیر افزایش داشته است.
ابتلا به این بیماری در اوایل زندگی به این معناست که فرد چون مدت بیشتری در معرض قند خون بالاست، در معرض خطر بیشتری برای ایجاد عوارض دیابتی می باشد. (بیماری هایپرگلایسمیا)
این موضوع خطر مشکلات جدی زودرس در برگسالی مانند بیماری قلبی، نارسایی کلیه، نابینایی و قطع پا را افزایش می دهد.
عوامل خطرزا:
چاقی، اضافه وزن و کم تحرکی از عواملی هستند که در گسترش دیابت نوع 2 تاثیر دارند.
همانگونه که کارشناسان سلامت در تلاشند تا به مردم چگونگی پیشگیری از دیابت و عوارض جدی آن را بیاموزند، والدین و نوجوانان نیز باید آگاه باشند که عادات غذایی سالم و تحرک می تواند خطرات خاص دیابت نوع 2 و عوارض جانبی آن در آینده را کاهش دهد.
ADA (قانون آمریکایی های دارای معلولیت) برای سلامت نوجوانانی که اضافه وزن دارند هشدار داده است.
عوامل خطرزا عبارتند از:
- داشتن اقوام نزدیکی که به دیابت نوع 2 مبتلا هستند.
- افرادی که بومی امریکا، دورگه آفریقایی-امریکایی، امریکایی-آسیایی، لاتین و جزایر اقیانوس آرام هستند.
- اگر فرد واجد علائم یا حالاتی مرتبط با مقاومت انسولینی داشته باشد، شامل آگانتوز نیگریکانس، فشارخون بالا، سطح ناسالم چربی (دیس لیپیدمی)، سندرم تخمدان پلی کیستیک و یا وزن پایین هنگام تولد
- اگر مادر دارای دیابت و یا دیابت بارداری باشد
توصیه های غربالگری نوجوانان 13 تا 18 سال:
ADA موارد زیر را پیشنهاد میکند:
نوجوانانی که اضافه وزن دارند و واجد 2 مورد از عوامل خطرزا هستند، از 10 سالگی یا سن بلوغ هر 3 سال یک بار آزمایش بدهند.
یکی از موارد زیر را انجام را باید انجام داد:
- آزمایش قند خون ناشتا (FBS): این تست میزان قند خون را پس از 8-12 ساعت ناشتایی بررسی می کند.
- آزمایش A1C: آزمایشی است که میانگین قند خون را پس از 2 یا 3 ماه ارزیابی می کند و برای بررسی دیابت توصیه شده است.
- تست تحمل گلوکز 2 ساعته (GTT): این آزمایش شامل قند خون ناشتا برای اندازه گیری قند خون است و پس از آن به فرد محلولی شامل 1.75 تا 75 گرم قند به ازای هر کیلوگرم از وزن بدن داده می شود.
2 ساعت پس از مصرف محلول هم دوباره نمونه گیری انجام شده و قند خون اندازه گیری می شود.
اگر هر کدام از نتایج غیرطبیعی باشد، این تست در روز دیگری تکرار خواهد شد و اگر باز هم نتایج غیرطبیعی باشد، دیابت تشخیص داده می شود.
چاقی:
چاقی کودکان مشکلی در حال رشد در امریکاست که از هر 5 کودک یا نوجوان 1 نفر مبتلا به آن است.
بیش از 18 درصد کودکان و نوجوانان در امریکا مبتلا به چاقی و تقریبا 32 درصد از آنان دارای اضافه وزن هستند. تقریبا 13.7 میلیون کودک و نوجوان امریکایی با این موضوع دست و نچه نرم می کنند.
چاقی عواقب بسیار جدی برای سلامتی دارد، مثل گسترش دیابت نوع 2، فشارخون و کلسترول بالا، مشکلات مفصلی، بی خوابی و مشکلات فیزیکی و اجتماعی.
کودکانی که تا زمان بزرگسالی اضافه وزن دارند در معرض بیشتر مشکلاتی مثل بیماری قلبی، سکته و برخی سرطان ها هستند.
شاخص BMI ابزاری مناسب برای بررسی وزن بدن است.
BMI میزانی است که چاق بودن یا اضافه وزن کودک یا نوجوان را مشخص می کند.
بدن نوجوانان همزمان با سنشان تغییر می کند و در دختران و پسران متفاوت است. از این رو، وزن و قد همچنین سن و جنسیت نوجوان در تعیین BMI او موثر است.
- اضافه وزن: BMI بین 85 تا 94 درصد در نمودار های رشد استاندارد
- چاق: BMI بالاتر از 94 در نمودار های رشد استاندارد
توصیه های غربالگری نوجوانان 13 تا 18 سال:
مراکز سلامت مختلفی غربالگری نوجوانان تایید می کنند اما نوع تست برحسب سن باید متفاوت باشد.
انجمن اطفال امریکا، به عنوان بخشی از یک کمیته متخصص به نمایندگی از چندین سازمان ملی بهداشت، موارد زیر را پیشنهاد می دهد:
آزمایش چاقی کودکان 2 سال به بالا باید به صورت سالانه انجام گیرد.
تغییرات BMI باید در هر ویزیت پزشک طبق نمودار رشد CDC (مرکز کنترل و پیشگیری بیماری امریکا) چک شود.
اگر شاخص BMI کودک یا نوجوان روبه بالا رود، پزشک ممکن است توصیه به تغییر سبک زندگی مانند رژیم غذایی سالم و ورزش منظم و درمان قبل از رسیدن به BMI بین 85 تا 94 درصد کند.
گروه ویژه خدمات پیشگیری ایالات متحده که پزشک وضعیت چاقی کودک یا نوجوان را بررسی کرده به آنها برنامه ای برای بهبود وضعیت وزن بدن پیشنهاد کند.
این گروه ویژه نیز BMI را شاخص مناسبی برای تشخیص اضافه وزن می داند.
موارد بالا مورد پیشنهاد آکادمی پزشکان خانواده امریکا نیز می باشد.
در هر ویزیت کودکان، تغذیه و رژیم غذایی کودک، سطح فعالیت بدنی و رفتارهای نشسته باید مورد بررسی قرار بگیرد.
سابقه خانوادگی چاقی، دیابت نوع 2 و فشارخون بالا همانقدر که اندازه گیری موارد فیزیکی دیگر مهم هستند، موارد قابل ملاحظه ای می باشند.
هدف از آزمایشات چاقی مربوط به غربالگری نوجوانان، پیشگیری و پیدا کردن مشکلات ناشی از چاقی و اضافه وزن از طریق تشخیص و انجام اقدامات اولیه، مثلا تغییر رژیم غذایی و ورزش برای دستیابی به وزن و BMI مناسب است.
محاسبات توده بدنی کودکان باید دقیق و متناسب با نمودار رشد آنها باشد.
ملاقات با پزشک می تواند اطلاعات درست تر و دقیق تری را در اختیار شما قرار دهد اما محاسبه گر موجود در سایت CDC میتواند کمک کند تا متوجه شوید فرزند شما در معرض اضافه وزن قرار دارد یا خیر.
فشار خون بالا در نوجوانان:
فشار خون، نیرویی است که خون به دیواره شریان ها وارد میکند و وقتی اتفاق می افتد که این فشار دائما بالاست.
طبق گفته مرکز پشگیری و کنترل (CDC) حدود 4 درصد از نوجوانان 12 تا 19 ساله به فشارخون بالا مبتلا هستند و 10 درصد دیگر هم فشارخونی بالاتر از حد سالم دارند. اما نه به میزانی که بتوان آنها را مبتلا به فشار خون بالا دانست.
تشخیص و درمان فشار خون مهم است. زیرا می تواند به سیستم گردش خون آسیب رسانده و احتمال ابتلا به بیماری قلبی، سکته و یا مشکلات دیگر مربوط به سلامتی را در سال های بعد زندگی افزایش دهد.
در حقیقت، فشار خون یکی از هفت علت مرگ در امریکاست و هر چه فشار خون بالاتر باشد، پتانسیل آسیب به قلب و دیگر ارگان ها از جمله کلیه ها، مغز و چشم ها نیز بیشتر می شود.
فشارخون عاملی است که سلامتی انسان در آینده را تهدید می کند.
خطر فشار خون با بالا رفتن سن افزایش پیدا می کند. اما نوجوانان نیز باید به این موضوع حساس باشند. فشار خون در جوانان ارتباط مستقیمی با چاقی دارد.
اغلب افرادی که به فشارخون بالا مبتلا هستند به این موضوع آگاه نیستند. زیرا غالبا علامت آشکاری ندارد و تنها راه تشخیص آن انجام آزمایش است.
فشار خون چگونه اندازهگیری می شود؟
فشار خون به طور سنتی با استفاده از دستگاه فشار خون با فشار سنج اندازه گیری می شود. آستین پر از هوا در اطراف بازوی بالایی بسته شده و مانع جریان خون می شود. با آزاد کردن مقادیر کمی هوا از آستین، خون به آرامی در طول دست جریان می یابد. فشار اندازه گیری شده در داخل دستگاه مانند فشار درون سرخرگ ها است.
دو عدد در فشار خون اندازه گیری می شود. فشار خون انقباضی فشاری است که زمانی که قلب می زند اندازه گیری می شود. فشار خون diastolic فشاری است که قلب بین ضربان ها استراحت می کند و فشار افت می کند.
استفاده از اندازه گیرنده تپش قلب هنوز بهترین روش در نظر گرفته میشود. اما معمولا دستگاه هایی که یک دستگاه فشار خون را با سنسورهای الکترونیکی ترکیب می کنند برای اندازهگیری فشار خون مورد استفاده قرار میگیرند. روش دیگر این است که باید یک دستگاه داشته باشید که فشار خون در فواصل منظم طی روز را برای بررسی فشار خون اندازه بگیرد.
تنها اندازه گیری فشار خون برای تشخیص فشار خون کافی نیست. به طور معمول، چندین بار در طول روزهای مختلف فشار خون اندازه گرفته می شود و اگر به طور مداوم بالا باشد، تشخیص بیماری فشار خون داده می شود.
فشارخون یک نوجوان ممکن است در طول ویزیت های پزشک مختلف و حتی در طول یک ویزیت متفاوت باشد. بنابراین پیش از تشخیص و درمان اندازه گیری چندین باره فشار خون اهمیت دارد.
فشار خون نرمال
فشار خون نرمال در نوجوانان متفاوت از بزرگسالان است.
راهنمای تمرین بالینی آکادمی پزشکان اطفال امریکا، مقایسه فشارخون نوجوانان با دیگر افراد هم سن و هم جنسیت خود را پیشنهاد میکند.
اگر نوجوان فشارخونی بالاتر از 90-95 درصد همسن و سالان خود داشته باشند میتوان گفت که به فشار خون بالا مبتلا هستند.
فاکتورهای خطر :
- نژاد آفریقایی امریکایی
- سابقه خانوادگی فشار خون
- سن بالا
- اضافه وزن و چاقی
- عدم انجام فعالیت های ورزشی
- سیگار
- الکل
- رژیم غذایی با نمک زیاد
گاهی اوقات مصرف داروهای غیرقانونی، مواد مخدر و یا بیماری هایی مانند دیابت و بیماری های کلیه یا بیماری تیروئید میتواند موجب فشار خون شود.
این امر فشار خون ثانویه نام دارد و درمان فشار خون ثانویه ممکن است جلوی ابتلا به فشار خون بالا را متوقف کند.
توصیه های غربالگری:
راهنمای تمرین بالینی آکادمی پزشکان اطفال امریکا (AAP)، تایید شده توسط انجمن قلب امریکا، اندازه گیری فشارخون سالانه را برای سلامت نوجوان توصیه میکند.
AAP توصیه میکند نوجوانانی که شرایطی مانند:
چاقی، مصرف دارویی که موجب افزایش خون میشود، دیابت، بیماری کلیوی، تنگی شدید آئورت (رگ اصلی خون که خون اکسیژنه را به بدن منتقل میکند)
در هر بار ویزیت دکتر فشار خونشان اندازه گیری شود.
کم خونی فقر آهن:
نوجوانان در سن رشد هستند و برای رشد طبیعی به آهن نیاز دارند و اگر به میزان کافی آهن مصرف نکنند احتمال ابتلا به فقر آهن وجود دارد.
فقر آهن میتواند موجب آنمی (کم خونی) شود که میتواند رشد ذهنی، حرکتی و رفتاری نوجوان را به تاخیر بیندازد و مشکلاتی به وجود بیاورد که تا مدت ها بعد از رسیدن سطح آهن بدن به میزان کافی در فرد باقی بماند.
توانایی حرکتی ضعیف، مشکل رفتاری در خانه و مدرسه و عملکرد پایین آنها در مدرسه میتواند از عواقب بلندمدت کمبود آهن بدن باشد.
کمبود آهن همچنین ممکن است بر اثر از دست دادن شدید خون، اختلال ژنتیکی و یا مواردی که در جذب آهن اختلال ایجاد میکنند مثل مصرف داروی خاص یا بیماری مزمن، ایجاد شود.
توصیه ها
آکادمی اطفال امریکا (AAP) به افرادی که در معرض عوامل خطر فقرآهن و کم خونی فقرآهن هستند توصیه میکند که تست هموگلوبین و هماتوکریت را انجام بدهند.
عوامل خطرزا:
- خانواده های فقیر یا کم درآمد
- رژیم غذایی ضعیف و یا محدود که آهن کافی در آن تامین نمیشود.
- دختران نوجوانی که عادت ماهیانه میشوند اگر آهن به میزان کافی دریافت نکنند در معرض این موضوع هستند.
- سابقه درمانی که روی جذب آهن تاثیر بگذارد، از دست دادن زیاد خون، قرارگیری در معرض سرب
کلامیدیا و سوزاک:
کلامیدیا و سوزاک از رایج ترین بیماری های مقاربتی باکتریایی (STD) امروزهء امریکاست.
ولی بسیاری از افراد مبتلا نشانه و علائمی ندارند. این عفونت ها معمولا روی دستگاه تناسلی اثر میگذارند ولی میتوانند باعث عفونت نواحی دیگر مانند گلو و روده راست نیز شوند.
(برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد آزمایش های ناباروری زنان لطفا کلیک فرمائید.)
این عفونت ها میتوانند از مادر باردار به نوزاد منتقل و همچنین باعث ناباروری و مشکلات سلامتی دیگر شود. ولی در هر حال با آنتی بیوتیک ها قابل درمانند.
در امریکا طبق گزارشات بیشترین میزان کلامیدیا و سوزاک در دختران نوجوان 14 تا 19 ساله و زنان 20 تا 24 ساله است حال آنکه تمام افرادی که از نظر جنسی فعال هستند میتوانند به این عفونت ها دچار شوند، بعضی افراد همزمان به هر دوی این عفونت ها مبتلا هستند.
توصیه های غربالگری نوجوانان برای دختران نوجوان:
مرکز پیشگیری و کنترل بیماری امریکا (CDC)، گروه ویژه خدمات پیشگیری ایالات متحده، آکادمی پزشکان اطفال امریکا (AAP)، آکادمی پزشکان خانواده آمریکا (AAFP) و کالج متخصصان زنان و زایمان امریکا (ACOG) توصیه میکنند تمام دخترانی که از نظر جنسی فعالند غربالگری سوزاک و کلامیدیا بشوند.
CDC ،AAP و ACOG به ویژه غربالگری سالانه را توصیه میکنند.
توصیه های آزمایش های غربالگری برای پسران نوجوان
این سازمان ها غربالگری روتین را به پسرانی که از نظر جنسی فعالند توصیه نمیکند با این حال پزشکان ممکن است خطراتی مثل شیوع این بیماری ها را در جامعه در نظر بگیرند و یادآوری این موضوع مهم است که پسران ناقل در صورت عدم درمان کامل میتوانند شریک جنسی خود را (دوباره) ناقل کنند. CDC و AAP برای مردانی که با زنان دیگر رابطه جنسی دارند توصیه میکند که حداقل سالی یکبار غربالگری سوزاک و کلامیدیا انجام بدهند.
خطرها:
نوجوانانی که از لحاظ جنسی فعالند نسبت به جوانان 25 ساله و بزرگتر بیشتر در معرض عفونت سوزاک و کلامیدیا هستند.
مثال هایی از انواع فاکتور های خطرزا:
- سابقه عفونت سوزاک و کلامیدیا حتی درصورت درمان
- پارتنر جنسی جدید یا متعدد
- ابتلا به بیماری های مقاربتی باکتریایی مثل HIV
- پارتنر جنسی مبتلا به بیماری مقاربتی باکتریایی
- استفاده نامرتب از کاندوم
- استفاده از داروهای ممنوعه
- زندگی در زندان
چون احتمال ابتلای مجدد به این عفونت ها بالاست CDC به نوجوانان مبتلایی که درمان شدند پیشنهاد میدهد که بدون در نظر گرفتن درمان شدن پارتنر خود، حداقل حدود سه ماه پس از درمان دوباره آزمایش بدهند. به خاطر پایداری احتمال ابتلای مجدد، تداوم غربالگری سالانه حائز اهمیت است.
توبرکلوزیس:
توبرکلوزیس (TB) یک بیماری عفونی است و عامل ایجاد آن باکتری مایکوباکتریوم توبرکلوزیس است.
بافت هدف این باکتری اغلب ریه ها و شش ها میباشد ولی همچنین میتواند هر بخشی از بدن را تحت تاثیر قرار دهد.
این باکتری میتواند از طریق قطرات ریز تنفسی ناشی از سرفه، عطسه، خندیدن و تنفس از فردی به فرد دیگر منتقل شود.
اغلب افراد مبتلا به باکتری M. tuberculosis، این باکتری را تنها در تعداد محدودی از سلول های ریه و شش های خود به صورت غیرفعال اما زنده دارند. این عفونت پنهان TB فرد را بیمار و مسری نمیکند و در اغلب موارد منجر به نوع فعال توبرکلوزیس نمیشود. با این حال در بعضی از افراد به ویژه افرادی با سیستم ایمنی ضعیف، عفونت اولیه مستقیما وارد مرحله توبرکلوزیس فعال میشود. خطر بروز بیماری توبرکلوزیس در صورت مبتلا شدن به باکتری مود آن در افراد مبتلا به HIV بیشتر است.
شخصی با سیستم ایمنی ضعیف و مبتلا به نوع پنهان TB، ممکن است به نوع فعال TB مبتلا شود. یک مسئله نگران کننده وجود بعضی از انواع TB است که به درمان های آنتی بیوتیک مقاومت نشان می دهند.
TB یکی از کشنده ترین بیماری های جهان است که میتواند سلامت گروه های پر ریسک را به خطر بیاندازد. به همین علت راهنمای غربالگری برای چنین گروهی از افراد تعیین میشود.
توصیه ها
آکادمی پزشکان اطفال آمریکا (AAP) توصیه میکند که کودکان و نوجوانانی که در معرض ابتلا به TB (سل) هستند تست پوستی سل انجام دهند. مثلا کسانی که:
با افرادی که مشکوک به TB هستند در ارتباط بوده اند (مثل اعضای خانواده) از کشوری که TB در آن رایج است مهاجرت و یا به چنین کشوری بیش از یک هفته سفر کرده اند.
هپاتیت B:
بنا به اظهارات مرکز پیشگیری و کنترل بیماری آمریکا (CDC) حدود 850000 تا 2200000 مورد مبتلا به هپاتیت B در آمریکا وجود دارد که اغلب آنها از این موضوع آگاه نیستند.
HBV یکی از پنج نوع ویروس هپاتیت است که تاکنون شناسایی و به طور عمده کبد را درگیر می کند. (برای کسب اطلاعات بیشتر درمورد مشکلات کبدی لطفا کلیک فرمائید)
این بیماری از طریق تماس با خون یا سایر مایعات بدن فرد آلوده در حین تماس جنسی یا استفاده از سرنگ مشترک، تیغ یا مسواک منتشر می شود. همچنین احتمال انتقال آن از مادر بیمار به جنین در هنگام تولد یا پس از ان نیز وجود دارد.
عفونت HBV می تواند به صورت حاد یا مزمن باشد، روند عفونت از فرم خفیف که تنها به مدت چند هفته طول می کشد تا شکل جدی تر آن که سال ها ادامه دارد و می تواند به عوارضی مانند سیروز کبدی یا سرطان کبد منجر شود، متفاوت است.
طبق گزارش CDC هر ساله در ایالات متحده 1800 نفر بر اثر بیماری کبد که مرتبط با HBV است جان خود را از دست می دهند.
اکثر مبتلایان به عفونت مزمن هیچ علائمی نخواهند داشت.
برای غربالگری این گونه افراد (افراد بدون علامت) که در یکی از برای HBV مزمن قرار دارند، می توان از آزمایش آنتی ژن سطحی هپاتیت ب (HBsAg) استفاده کرد.
واکسن های موثر در برابر HBV نیز در دسترس می باشد، با این وجود کسانی که واکسن تزریق نمیکنند یا کسانی که در معرض خطر بالای ابتلا هستند و پیش از انجام غربالگری برای عفونت HBV واکسن میزنند بهتر است انجام تست را در نظر داشته باشند.
پیشنهادات (توصیه ها):
از آنجا که شیوع عفونت HBV (در جمعیت عمومی ایالات متحده) اندک است و در بیشتر افراد بیمار منجر به عارضه ای نمی شود، انجام غربالگری HBV برای کسانی که در معرض خطر بالای ابتلا نیستند توصیه نمی شود.
برای افراد با خطر بالای ابتلا به این عفونت، چندین سازمان بهداشت از جمله CDC، انجمن امریکایی برای مطالعه بیماری های کبد (AASLD) و گروه ویژه خدمات پیشگیری ایالات متحده غربالگری انجام غربالگری HBS را اکیدا توصیه می کنند.
نمونه هایی از افراد در معرض خطر عبارت اند از:
- مراقب بهداشت و کارکنان سلامت عمومی که ممکن است در معرض خون یا دیگر مایعات بدن که حاوی ویروس باشند.
- افراد متولد مناطقی از جهان که شیوع HBV در آن ها بالای 2% است (مانند کشورهای آسیا و آفریقا)، صرف نظر از اینکه واکسینه شدند یا خیر.
- افرادی متولد ایالات متحده که در اوایل زندگی واکسینه نشدند و والدین آنها اهل منطقه ای با شیوع بیش از 8٪ HBV هستند.
- مردان همجنسگرا
- مصرف کنندگان مواد مخدر تزریقی
- افرادی که دارای سطوح بالای آنزیم های کبدی (AST و ALT) هستند.
- افرادی که واجد شرایط پزشکی خاصی هستند و سیستم ایمنی بدن آنها باید سرکوب و تضعیف شود مانند افرادی که پیوند عضو انجام دادند.
- بیماران دیالیزی
- افرادی که ارتباط نزدیکی با فرد مبتلا به HBV دارند یا شریک جنسی آن ها مبتلا به HBV (به طور مثال، جواب مثبت آزمایش HBsAg) است.
- افراد مبتلا به HIV
- افرادی که پس از رفتاری پر خطر (برای مثال مردانی که رابطه همجنسگرایانه دارند و مصرف کنندگان مواد مخدر برای HBV) واکسن تزریق میکنند.
علاوه بر این، AASLD غربالگری HBV را برای موارد زیر توصیه می کند:
- افرادی که شرکای جنسی متعدد دارند
- کسانی که سابقه بیماری های مقاربتی (STD) دارند
- زندانیان
- افراد مبتلا به عفونت هپاتیت C
دلیل انجام این آزمایش
افراد مبتلا به HBV مزمن می توانند ناآگاهانه عفونت را به دیگران منتقل کنند و در معرض خطر عوارض جدی عفونت باقی بمانند.
هپاتیت C
طبق آمار مراکز کنترل و پیشگیری از بیماری (CDC) از سال 2010 شاهد افزایش روزافزون تعداد موارد جدید ابتلا به هپاتیت C به ویژه در بزرگسالان (19-29 سال) هستیم و بیشتر آنها مربوط به مصرف مواد مخدر به صورت تزریقی است. برای برخی افراد ابتلا به عفونت ویروس هپاتیت C منجر به بیماری کوتاه مدت همراه با علائم ناچیز، خفیف یا حتی بدون علائم می باشد و ویروس بدون درمان خاص از بدن پاک می شود. این نوع بیماری هپاتیت حاد C نام دارد.
با این حال، بیش از نیمی از افراد مبتلا به هپاتیت C حاد به هپاتیت C مزمن مبتلا می شوند. بدون درمان، هپاتیت C مزمن می تواند به مشکلات جدی و طولانی مدت سلامتی مانند سیروز و سرطان کبد منجر شود و ممکن است کشنده باشد. هپاتیت C مزمن در طی زمان به آرامی پیشرفت می کند. بنابراین افراد بیمار ممکن است از ابتلا به این بیماری آگاهی نداشته باشند. تا زمانی که به اندازه کافی سبب آسیب به کبد شود و بر عملکرد کبد تأثیر بگذارد.
طبق گزارش CDC، بیش از 2.4 میلیون آمریکایی با عفونت مزمن HCV زندگی می کنند بدون اینکه بسیاری از این افراد از آن اطلاع داشته باشند.
عوامل خطر
در صورتی که فرد در معرض ویروس هپاتیت C قرار بگیرد، ممکن است به عفونت HCV مبتلا شود.
هپاتیت C اغلب با مواجهه در معرض خون حاوی ویروس از طریق اشتراک سوزن، سرنگ یا هر وسیله مشابه هنگام استعمال داروی وریدی گسترش می یابد.
معمولا انتقال از طریق فعالیت جنسی، اشتراک وسایل شخصی مانند تیغ یا مسواک و از مادر بیمار به جنین در دوران بارداری و زایمان نیز اتفاق می افتد.
پیش از سال 1992، هنگامی که غربالگری HCV خون اهدایی معمول شد، ابتلا به HCV از طریق انتقال خون یا پیوند اعضا نیز امکان پذیر بود. کارکنان خدمات بهداشتی که در معرض خون حاوی ویروس قرار دارند نیز در معرض خطر هستند.
توصیه های غربالگری نوجوانان:
سازمان های بهداشتی از جمله CDC، انجمن بیماری های عفونی امریکا و انجمن مطالعه بیماری های کبدی امریکا موارد زیر را توصیه می کنند:
انجام یک بار آزمایش برای همه افراد بالای 18 سال صرف نظر از عوامل خطر ابتلا به هپاتیت C
انجام یک بار آزمایش غربالگری نوجوان صرف نظر از سن برای افرادی که:
هرگونه داروی غیرقانونی تزریق کرده اند.
انتقال خون یا پیوند اعضا را قبل از ژوئیه 1992 (پیش از آنکه آزمایش HCV برای خون و اندام پیوندی انجام شود) انجام دادند.
کنسانتره های فاکتورهای انعقادی که پیش از 1987 تولید شدند را دریافت کردند.
به مدت طولانی دیالیز داشته اند.
فرزندان مادرانی که HCV آنها مثبت است.
در معرض خون فرد مبتلا به هپاتیت C قرار گرفتند.
کارکنان خدمات بهداشتی، پزشکی اورژانس یا سلامت عمومی هستند که در معرض خون دارای HCV قرار دارند.
شواهدی از بیماری مزمن کبد داشته اند.
مبتلا به HIV هستند.
آزمایش دوره ای برای کسانی که به صورت مداوم در معرض عوامل خطر مانند استفاده از داروهای تزریقی هستند.
دیگر توصیه های CDC:
انجام غربالگری مادران هر بارداری برای همه زنان باردار
انجام غربالگری برای اشخاصی که آن را درخواست کنند.
گروه ویژه خدمات پیشگیری ایالات متحده (USPSTF) نیز توصیه های مشابهی ارائه می دهد:
- انجام آزمایش برای همه بزرگسالان در سنین 18 تا 79 سال
- انجام غربالگری منظم برای افرادی که در معرض خطر هستند، صرف نظر از سن
- غربالگری زنان باردار، صرف نظر از سن
آزمایشات HCV آزمایش غربالگری نوجوانان:
- آزمایش غربالگری اولیه، یک آزمایش آنتی بادی HCV است که وجود آنتی بادی های این ویروس در خون فرد را شناسایی می کند. بدن فرد این آنتی بادی ها را در مواجهه با ویروس تولید می کند.
این آزمایش نمی تواند بین عفونت پیشین که بهبود پیدا کرده است و عفونت فعلی و فعال تمایز قائل شود.
- در صورت مثبت بودن آزمایش آنتی بادی، آزمایش دوم برای ویروس (HCV RNA) انجام می شود تا مشخص شود که فرد یک عفونت فعلی و فعال دارد یا خیر.
دلیل انجام این آزمایش هپاتیت C
بسیاری از افرادی که ممکن است چندین سال پیش به این ویروس مبتلا بوده باشند، هیچ گونه علائم قابل توجهی ندارند و از وضعیت خود بی اطلاع هستند.
با یک بار انجام آزمایش می توان این عفونت ها را تشخیص داد و امکان درمان و پیشگیری از عوارض را فراهم کرد.
در صورت شناسایی و درمان هپاتیت C مزمن پیش از ایجاد زخم در کبد، عوارضی مانند سیروز، سرطان کبد و مرگ قابل پیشگیری است.
در بیش از 90% موارد درمان های HCV می توانند از بروز عوارض دیررس پیشگیری کند.
bookmarked!!, I really like your website!