انتقال خون در دوران بارداری
انتقال خون شامل دادن خون یا اجزای خون از یک فرد (به عنوان اهدا کننده) به فرد دیگر است که این فرآیند می تواند نجات دهنده باشد. معمولاً برای جایگزینی خون از دست رفته به دلیل خونریزی شدید انجام می شود، اما برای درمان کم خونی شدید نیز استفاده می شود. دریافت خون در دوران بارداری چیزی نیست که بیشتر خانم ها به آن فکر کنند. با این حال، دو شرایط وجود دارد که ممکن است نیاز به تزریق خون در دوران بارداری را داشته باشد.
دلایل انجام انتقال خون در دوران بارداری چیست؟
دو دلیل اصلی وجود دارد که ممکن است در دوران بارداری فرد نیاز به تزریق خون داشته باشد. اینها شامل ایجاد کم خونی شدید نزدیک به موعد زایمان یا خونریزی در مقطعی از بارداری است.
کمبود آهن در دوران بارداری:
هنگامی که تخمین هموگلوبین انجام شد، یک متخصص پزشکی می تواند میزان کم خونی را تشخیص دهد. برای بیمارانی که کم خونی شدید تشخیص داده می شود، تعیین علل و بهترین راه درمان مهم است.
در حالی که تعیین دقیق علل کم خونی ممکن است دشوار باشد، به خصوص اگر ترکیبی از عوامل منجر به کم خونی شده باشد، گاهی اوقات فراوانی کم خونی در یک منطقه خاص ممکن است سرنخی از علت آن را بدهد. به عنوان مثال، در مناطقی که مالاریا شایع است، دوره درمان برای در نظر گرفتن احتمال ابتلا به مالاریا تنظیم می شود. پزشک داروهای ضد مالاریا را احتمالاً همراه با درمان دیگری تجویز می کند.
اگر تعداد هموگلوبین فردکمتر از 7 گرم در دسی لیتر باشد و در 34 هفته بارداری یا بیشتر باشد، احتمال انتقال خون مورد بحث قرار خواهد گرفت. میزان هموگلوبین کمتر از 5 گرم در دسی لیتر خطر مرگ و میر را به شدت افزایش می دهد. بسیار مهم است که قبل از ایجاد کم خونی بسیار شدید، تزریق خون دریافت کنید. علاوه براین، ضروری است که کم خونی شدید قبل از زایمان به طور موثر درمان شود. اغلب از بستگانی که مایل به اهدای خون هستند خواسته می شود که این انتقال خون را انجام دهند.
خونریزی:
خونریزی بیش از حد در شرایط اضطراری است. این خونریزی می تواند منجر به کم خونی شدید شود. برای مقابله با خونریزی بیش از حد، اغلب نیاز به تزریق خون است. خونریزی ممکن است در هر زمانی از بارداری رخ دهد. اگر سقط جنین یا حاملگی خارج از رحم را تجربه کنید، می تواند منجر به خونریزی در اوایل بارداری شود.
همچنین ممکن است بعد از هفته بیست و چهارم بارداری دچار خونریزی شوید. احتمالاً با احتمال خونریزی در حین زایمان و بلافاصله پس از زایمان که به ترتیب به خونریزی داخل زایمان و خونریزی پس از زایمان معروف هستند، بیشتر آشنا هستید. در حالی که پزشکان سعی می کنند از نیاز به انتقال خون جلوگیری کنند، تحت برخی شرایط برای نجات جان شما و نوزادتان کاملا ضروری است.
انجام انتقال خون در دوران بارداری:
اغلب، تزریق خون مورد نیاز برای زنان باردار و اخیراً باردار فقط شامل گلبول های قرمز می شود. احتمال کمتری نیاز به پلاکت و پلاسما وجود دارد. برای دریافت تزریق، یک لوله کوچک در ورید دست یا بازوی شما وارد می شود.
خون تزریق شده از طریق یک قطره به بدن شما حرکت می کند. هر کیسه تقریباً 1/3 لیتر خون دارد و تقریباً 3 ساعت طول می کشد تا به طور کامل تزریق شود. در برخی موارد می توان این سرعت انتقال خون را تسریع کرد.
عوارض جانبی انتقال خون در دوران بارداری چیست؟
در طول هر گونه انتقال خون در دوران بارداری توسط یک متخصص مراقبت بهداشتی به دقت تحت نظر خواهید بود.
عوارض جانبی جزئی عبارتند از:
- سردرد
- تب
- بثورات / خارش
این عوارض جانبی را می توان با دارو کاهش داد و معمولاً در یک روز بهبود می یابد.
عوارض جدی تر شامل موارد زیر است:
- دشواری در تنفس
- سردرد شدید
- کاهش ناگهانی فشار خون که ممکن است به عنوان تهدید کننده زندگی شناخته شود.
هنگامی که عوارض جانبی را تجربه کردید، تزریق خون متوقف می شود و وضعیت فعلی شما قبل از اقدام بررسی می شود. در شرایط انتقال خون انبوه یا تزریق چندگانه، ممکن است عوارض بارداری شدیدتری ایجاد شود.
این عوارض عبارتند از:
- هیپوترمی
- هیپرکالمی – عدم تعادل الکترولیتی که شامل سطوح پایین پتاسیم است
- هیپوکلسمی – سطوح پایین کلسیم
- انعقاد – فاکتورهای انعقادی رقیق شده و منجر به تضعیف یا اختلال در انعقاد می شود.
- 2، 3-DPG تخلیه – تخلیه یک جزء خون که تنظیم می کند چگونه اکسیژن به راحتی از هموگلوبین به بافت منتقل شود.
- زردی
- عفونت
- آلو ایمونیزاسیون
- واکنش های انتقال خون
هنگامی که این عوارض جانبی شدید تجربه شود، یک تیم پزشکی مداخله خواهد کرد.
انتقال خون در دوران بارداری:
اگر از شما خواسته شد که تحت تزریق خون قرار بگیرید، مطمئن شوید که درک کاملی از همه گزینههای در دسترس دارید. اگر یک وضعیت اورژانسی باشد، پزشک احتمالاً تصمیمی آگاهانه برای شما خواهد گرفت. شما می توانید هر زمان که بخواهید از انتقال خون خودداری کنید یا نظر خود را در مورد دریافت آن تغییر دهید، اما توجه داشته باشید که تحت برخی شرایط، انتقال خون ممکن است تنها راه برای زنده نگه داشتن شما باشد. اگر در مورد گزینه های خود یا نگرانی در مورد ایمنی انتقال خون سؤالی دارید، می توانید از پزشک متخصص خود بپرسید.
مطالب مشابه:
خونریزی در دوران بارداری
سندرم انتقال خون دوقلوها
کم خونی در بارداری
هورمون های بارداری
غذاهای غنی از آهن برای بارداری
منبع: americanpregnancy