مراقبت های کایروپراکتیک در دوران بارداری
برای بسیاری از زنان باردار، درد و درد در ناحیه کمر و لگن بخشی از تجربه دوران بارداری است. در واقع، تقریباً 50 درصد از زنان باردار قبل از زایمان، کمردرد را تجربه خواهند کرد. پزشکان کایروپراکتیک در دوران بارداری بر ساختار استخوانی بیمار، اعصاب مرتبط و سلامت ستون فقرات تمرکز می کنند. درمان آنها شامل علم و تکنیک اصلاح مفاصل نامرتب در بدن، به ویژه ستون فقرات، برای کاهش استرس عصبی ستون فقرات و بهبود سلامت کلی است.
علائم اسکلتی عضلانی مرتبط با بارداری شامل مشکلات اندام تحتانی مفصل ران، زانو، پا و اسپاسم ساق پا است. همچنین شامل کمردرد و درد مفصل ساکروایلیاک است. مطالعات نشان می دهد که مراقبت از کایروپراکتیک در دوران بارداری ممکن است به طور قابل توجهی علائم را تسکین دهد و از بارداری بدون عارضه و راحت حمایت کند.
مراقبت های کایروپراکتیک قبل از تولد چیست؟
مراقبت های کایروپراکتیک قبل از تولد شامل متخصصانی است که برای کار با زنان باردار آموزش دیده اند. مراقبتهای کایروپراکتیک در دوران بارداری ملایم است و از تکنیکهای کمنیرو مانند کشش، درمان نقطه ماشهای، رهاسازی میوفاشیال و تحرک مفصل برای تقویت حرکت و عملکرد مفاصل و ماهیچهها استفاده میکند.
کایروپراکتیک ها در درمان علائم مرتبط با بارداری آموزش پسا دکتری دارند و از روش هایی استفاده می کنند که از فشار بی رویه به شکم جلوگیری می کند. جداول حمایتی و تطبیقی به پزشکان کایروپراکتیک اجازه می دهد تجهیزات خود را برای رفع نیازهای بیماران خود تغییر دهند.
تکنیک وبستر یکی از روشهایی است که کایروپراکتیکها اغلب برای درمان زنان باردار از آن استفاده میکنند. هدف از این روش کاهش استرس در رحم و رباط های اطراف آن است. همچنین تعادل را در لگن افزایش می دهد، بنابراین، از موقعیت ایده آل جنین برای تولد حمایت می کند.
کایروپراکتیک همچنین ممکن است تمرینات و حرکات کششی ایمن در دوران بارداری را توصیه کند.
اگرچه مراقبت های کایروپراکتیک به طور گسترده در دوران بارداری استفاده می شود، همیشه توصیه می شود دستورالعمل های پزشک خود را برای ایمنی دنبال کنید.
آیا مراجعه به کایروپراکتیک در دوران بارداری بی خطر است؟
مراقبت کایروپراکتیک حفظ سلامت ستون فقرات و تنظیم مفاصل نامرتب است. این شامل دارو یا جراحی نیست. در عوض، این نوعی فیزیوتراپی برای کاهش استرس عصبی نخاعی و ارتقای سلامت در سراسر بدن است. عوارض این روش نادر است. اعتقاد بر این است که در دوران بارداری، مراقبت از کایروپراکتیک ایمن است. اما شرایط خاصی وجود دارد که مراقبت از کایروپراکتیک ممکن است ایده خوبی نباشد.
همیشه قبل از مراجعه به متخصص کایروپراکتیک در دوران بارداری، تأیید پزشک خود را دریافت کنید.
اگر موارد زیر را تجربه می کنید معمولاً مراقبت کایروپراکتیک توصیه نمی شود:
- خونریزی واژینال
- جفت سرراهی یا جداشدگی جفت
- حاملگی خارج از رحم
- توکسمی متوسط تا شدید
در حالی که همه کایروپراکتیک های دارای مجوز آموزش های مربوط به بارداری را دریافت می کنند، برخی از کایروپراکتیک ها در مراقبت های دوران بارداری تخصص دارند.
مراقبت های کایروپراکتیک چگونه می تواند در دوران بارداری کمک کند؟
تغییرات هورمونی و فیزیکی بسیاری در دوران بارداری خود تجربه خواهید کرد. برخی از این موارد بر وضعیت بدنی و راحتی شما تأثیر می گذارد. همانطور که کودک شما سنگین تر می شود، مرکز ثقل شما تغییر می کند و وضعیت بدن متناسب با آن تنظیم می شود.
این تغییرات فیزیکی در دوران بارداری می تواند منجر به ناهماهنگی ستون فقرات یا مفاصل شود.
سایر تغییرات ناراحت کننده در دوران بارداری ممکن است شامل موارد زیر باشد:
- شکم بیرون زده که منجر به افزایش انحنای پشت شما می شود.
- هنگامی که بدن شما شروع به آماده شدن برای زایمان می کند، لگن شما تغییر می کند.
- سازگاری با وضعیت شما.
مراجعه منظم به متخصص کایروپراکتیک در دوران بارداری می تواند این مشکلات را برطرف کند. همچنین مراقبت های کایروپراکتیک می تواند برای کودک نیز مفید باشد.
مزایای مراقبت های کایروپراکتیک در دوران بارداری:
مراقبت های کایروپراکتیک در دوران بارداری بی خطر و موثر است. زنان در طول بارداری دچار تغییرات فیزیولوژیکی و غدد درون ریز متعددی می شوند تا محیط را برای رشد جنین آماده کنند. در زنان باردار، ناراحتی مفاصل و کمر ناشی از تغییرات بدن است، از جمله انحنای بزرگتر پشت، فشار بر ستون فقرات، سطوح بالاتر هورمون، تنظیم وضعیت بدن و محدودیت داخل رحمی.
زنان باردار ممکن است از چندین راه از مراقبت های کایروپراکتیک بهره مند شوند. برخی از این موارد عبارتند از:
-
کیفیت خواب را بهبود می بخشد:
اختلالات خواب در دوران بارداری نسبتا شایع است و در سه ماهه دوم به اوج خود می رسد. بر اساس مطالعه ای که توسط محققان چندین موسسه انجام شد، شیوع کلی علائم بی خوابی در دوران بارداری حدود 38.2٪ بود. شواهد نشان می دهد که مراقبت های کایروپراکتیک ممکن است کیفیت خواب را افزایش دهد.
-
زایمان را آسان می کند:
مراقبت های کایروپراکتیک قبل از تولد بر حفظ تراز لگن و درمان کمردرد در دوران بارداری تمرکز دارد، این رویکرد به طور بالقوه می تواند زایمان را تسریع کند و در عین حال باعث تسکین کمردرد شود.
-
احتمال سزارین را کاهش می دهد:
تکنیک وبستر در مراقبت های کایروپراکتیک، لگن مادر را متعادل می کند و فشار روی رحم را آزاد می کند، بنابراین احتمال سزارین را کاهش می دهد.
-
درد سیاتیک را کاهش می دهد:
درمان کایروپراکتیک نیز ممکن است به سیاتیک کمک کند، کمر درد و پاها هستند که در دوران بارداری رایج است.
-
کاهش سردرد:
مراقبت های کایروپراکتیک می تواند با استفاده از تنظیمات ستون فقرات و سایر درمان های مکمل، از جمله: درمان دستکاری ستون فقرات (SMT) به کاهش علائم مرتبط با بارداری مانند سردرد کمک کند.
-
تنش عضلانی را آزاد می کند:
مراقبت های کایروپراکتیک ممکن است فشار روی ماهیچه ها و مفاصل و افزایش فشار روی ستون فقرات کمری ناشی از بارداری را کاهش دهد.
-
تهوع و استفراغ را کاهش می دهد:
حرکات کایروپراکتیک ممکن است به کاهش تهوع و استفراغ ناشی از مشکلات سیستم اسکلتی-عضلانی و عصبی و استرس کمک کند.
-
تعادل لگنی را بهبود می بخشد:
درمان کایروپراکتیک قبل از تولد از تعادل لگنی سالم پشتیبانی می کند و به کودک اجازه می دهد تا با سر خود به موقعیت ایده آل زایمان حرکت کند. چنین درمانی می تواند به عنوان یک مکمل برای آماده سازی زایمان مفید باشد.
مراقبت کایروپراکتیک چگونه برای نوزاد متولد نشده مفید است؟
دریافت مراقبت های کایروپراکتیک قبل از تولد می تواند به بازیابی و حفظ تحرک کمر و لگن کمک کند. یک لگن محدود ممکن است فضای کمتری را برای کودک در حال رشد فراهم کند، که میتواند باعث ایجاد محدودیتهای داخل رحمی شود و موقعیت قرارگیری نوزاد برای تولد را دشوار کند. محدودیتهای داخل رحمی همچنین ممکن است منجر به ناهنجاریهای تولد نوزاد شود، مانند پلاژیوسفالی (نامتقارن سر)، دررفتگی مادرزادی لگن، و میکروگناتیا (فک پایینتر کوچکتر).
نکته قابل تامل!
برخی از عوارض جانبی موقت مراقبت های کایروپراکتیک شامل سفتی، خستگی و درد است که پس از چند روز فروکش می کند.
آیا مراقبت کایروپراکتیک در زایمان بریچ توصیه می شود؟
ظاهر بریچ معمولاً تا زمانی که مادر در هفته 37 بارداری نباشد نگران کننده نیست. تظاهر بریچ در حدود 4 درصد از حاملگی ها رخ می دهد.
لری وبستر، دی سی، بنیانگذار انجمن بین المللی کایروپراکتیک کودکان (ICPA)، یک تحلیل و تنظیم تخصصی کایروپراکتیک به نام تکنیک وبستر را برای کمک به کایروپراکتیک ها ایجاد کرد تا لگن زن باردار را متعادل کند.
مطالعات نشان می دهد که نوزادان شانس بیشتری برای تغییر وضعیت مناسب برای تولد با لگن متعادل دارند. قرار دادن صحیح نوزاد احتمال زایمان سخت را کاهش می دهد و آن را برای مادر و نوزاد ساده تر و ایمن تر می کند. این مطالعه همچنین نشان میدهد که اگر خانمی در ماه هشتم بارداری بریچ داشته باشد، انجام تکنیک وبستر ممکن است مفید باشد. ICPA همچنین توصیه می کند که زنان در طول بارداری خود از مراقبت های کایروپراکتیک استفاده کنند تا تجربه زایمان بهتری داشته باشند.
اقدامات احتیاطی ایمنی هنگام دریافت مراقبت های کایروپراکتیک در بارداری:
اگرچه درمان کایروپراکتیک بیخطر است، اما اگر گرفتگی، درد ناگهانی لگن، جفت سرراهی، جدا شدن جفت، حاملگی خارج از رحم، خونریزی واژینال، توکسمی یا هر عارضه بارداری دیگر را تجربه میکنید، معمولاً توصیه نمیشود.
ممکن است برای کسانی که عوارض مربوط به فشار خون دارند احتیاط بیشتری لازم باشد. با وجود ایمنی کلی، باید مراقب باشید. همیشه قبل از رفتن به متخصص کایروپراکتیک در دوران بارداری، تأیید پزشک خود را دریافت کنید. پزشک کایروپراکتیک خود را از بارداری خود مطلع کنید، سطح راحتی خود را زیر نظر داشته باشید و در صورت بروز هرگونه مشکل با او ارتباط برقرار کنید.
به طورکلی
بسیاری از زنان برای مدیریت دردهای بدن خود در بارداری به متخصص کایروپراکتیک مراجعه می کنند. مقابله با ناراحتی بارداری دشوار است، بنابراین روش های غیر تهاجمی مانند مراقبت های کایروپراکتیک ممکن است مفید باشد. این درمان ها در صورتی بی خطر هستند که توسط متخصصان واجد شرایط ارائه شوند. این اقدامات به افزایش سلامت مادر در طول بارداری کمک می کند و زایمان طبیعی از طریق کانال واژن را تقویت می کند. با این حال، قبل از اینکه درمان های کایروپراکتیک را دریافت کنید، مطمئن شوید که پزشک شما اجازه داده است. اگر با عوارض بارداری سر و کار دارید بایستی از این درمان ها خودداری کنید.
مطالب مشابه:
کوکسیدینیا یا درد دنبالچه
درد رباط گرد در دوران بارداری
کمردرد در دوران بارداری
مراقبت های دوران بارداری
درد لگن در بارداری
منابع: momjunction, healthline