هوشیاری نوزاد در رحم
تنها چند هفته پس از لقاح، نوزاد در رحم شروع به رشد حواس و هوشیاری خود می کند. نوزادان با یک سیستم حسی کامل شامل: بینایی، بویایی، چشایی، لامسه و شنوایی به دنیا می آیند. حواس آنها در واقع تنها چند هفته پس از لقاح شروع به رشد می کند و اساس وابستگی آنها به مادر و درک دنیای اطراف را تشکیل می دهد.
احساس نوزادان در رحم:
اولین حسی که نوزاد در رحم بدست می آورد، لامسه است. گیرنده ها از اوایل هفته هشتم بارداری شروع به شکل گیری می کنند. به عنوان بخشی از سیستم حسی تنی، حس لامسه کودک یک ابزار کلیدی برای بقا است که به او کمک می کند پس از تولد جهان را کشف کند. این گیرنده ها همچنین برای رشد آنها در رحم بسیار مهم هستند. با حس کردن محرک های مختلف، گیرنده ها به سیگنال هایی کمک می کنند که زمان رشد سیستم عصبی ایجاد شدند.
اگرچه این گیرنده های لمسی به کودک اجازه می دهند تا از محیط اطراف خود بیشتر آگاه شود. اما تا اواخر بارداری قادر به درک و پردازش برخی از احساسات مانند درد نیستند. حداقل تا 24 هفته طول می کشد تا یک نوزاد در رحم ارتباطات و ساختارهای عصبی مورد نیاز برای احساس این احساسات پیچیده تر را ایجاد کند.
هوشیاری جنین:
مهمترین اطلاعات در مورد رشد جنین زمانی است که آنها هوشیار یا آگاه می شوند یا زمانی که می توانند هر چیزی را احساس کنند. شواهد علمی حاکی از آن است که هوشیاری احتمالاً در ابتدایی ترین حالت، پس از سه ماهه اول، حداقل سه یا چهار ماه پس از بارداری ظاهر می شود.
در مورد زمان شروع هوشیاری اتفاق نظر کمی وجود دارد. برخی “شروع دیررس” (بعد از تولد) را تایید می کنند. در حالی که برخی دیگر “شروع زودرس” (در یا قبل از تولد) را تایید می کنند. یک خط تحقیقاتی نشان می دهد که جنین های 35 هفته ای دارای سطحی از هوشیاری هستند.
ذهن مهم است و بنابراین این واقعیت که جنین ها و جنین های اولیه کاملاً فاقد ذهن هستند، در ابتدا به دلیل فقدان مغز و سیستم عصبی و بعداً به دلیل عدم رشد کافی برای پشتیبانی از هوشیاری است. جنین می تواند در رحم حرکت کند، یا حتی به محرک ها پاسخ دهد.
تربیت فرزند در نه ماهگی بارداری آغاز می شود. وضعیت ذهنی مادر و رابطه او با دنیا همگی به فرزند منتقل می شود و پایه و اساس زندگی او می شود. در دوران بارداری، مادر و کودک به عنوان یک فرد عمل می کنند. پیوند پس از تولد در واقع فقط ادامه فرآیند پیوندی است که از رحم آغاز شده است.
در بیدار بودن نوزاد شکی نیست. چشمانش کاملاً باز است، می چرخد و می چرخد و مهم تر از همه گریه می کند. اما همه اینها با هوشیاری، تجربه درد، مشاهده قرمزی یا استشمام شیر مادر یکی نیست. به خوبی شناخته شده است که نوزادان هیچ آگاهی از وضعیت، احساسات و انگیزه های خود ندارند.
چه زمانی و چه چیزی نوزادان می توانند بشنوند؟
هر نوزاد، مادر و وضعیت بارداری متفاوت است. اما به طور کلی بیشتر ساختارهای گوش داخلی جنین تا هفته شانزدهم تشکیل می شود و به او اجازه می دهد صدا را بشنود. در 24 هفتگی، حلزون گوش، پرده گوش، استخوانچه ها و دیگر ساختارهای مهم گوش به طور کامل شکل می گیرند.
از آن زمان به بعد، نوزادان در حال رشد می توانند به راحتی ضربان قلب، مصرف غذا، تنفس، راه رفتن، صحبت کردن، ورزش کردن، بادگلو زدن و صداهای دستگاه گوارشی مادر را بشنوند. شواهدی وجود دارد که نشان می دهد نوزادان یاد می گیرند صدای مادر را در داخل رحم تشخیص دهند و به آن واکنش نشان دهند.
آیا صداهای بلند به نوزادان متولد نشده آسیب می زند؟
CDC می گوید مادران باید از صداهای بسیار بلند بیش از 115 دسی بل مانند: اره برقی، تیراندازی، موتورهای جت، صدای بلند موسیقی، کنسرت های بلند و غیره پرهیز کنند. همچنین صدای بلند مداوم (مانند ماشین آلات سنگین) می تواند به شنوایی نوزاد در رحم آسیب برساند. همچنین صداهای بلند می توانند نوزادان را در رحم غافلگیر کنند، گاهی اوقات به اندازه ای که حتی آنها را به گریه وا دارند.
چه زمانی و چه چیزی نوزادان می توانند در رحم ببینند؟
چشم ها ابتدا بین هفته های 26 تا 28 باز می شوند و معمولاً از هفته 32 بارداری شروع به رشد می کنند. رشد بینایی بسیار سخت است. بنابراین بسیاری از آن پس از تولد ادامه می یابد. با این حال، جنین می تواند داخل رحم را ببیند. دید آنها نسبتاً تار است. اما آنها گاهی اوقات به منابع نور درخشان مانند: خورشید یا چراغ قوه ای که به سمت شکم زن نشانه می رود، پاسخ می دهند. ممکن است بیرون رفتن به رشد چشم های کودک کمک کند و خطر ابتلا به چند اختلال چشمی را کاهش دهد.
حرکت نوزادان در رحم:
در حدود هفته نهم بارداری، جنین اولین حرکات خود را شروع می کند. این حرکات احتمالاً با سونوگرافی قابل مشاهده هستند. حتی اگر تا چند هفته دیگر قابل احساس نباشند. در 13 هفتگی، کودک ممکن است بتواند انگشت شست را در دهان خود قرار دهد (البته ماهیچه های مکنده هنوز به طور کامل رشد نکردند).
اولین حرکات ماهیچه ای جنین غیرارادی بوده، اما اولین حرکات ارادی ماهیچه ها در حدود هفته شانزدهم رخ می دهد. پس از این مرحله، بیدار یا خواب، در هر ساعت 50 بار یا بیشتر حرکت می کنند، بدن خود را خم می کنند و دراز می کنند، سر، صورت و خود را حرکت می دهند. نوزاد ممکن است صورت خود را لمس کند، یک دست خود را با دست دیگر لمس کند، پاهای خود را ببندد. در هفته 37 بارداری، نوزاد به اندازه کافی هماهنگی ایجاد کرده است تا بتواند با انگشتان خود لمس کند.
همراه با این حرکات رایج، نوزادان فعالیت های عجیبی انجام می دهند، از جمله لیس زدن دیواره رحم و «راه رفتن» در اطراف رحم با فشار دادن پاهای خود. جنین ها نیز با حرکت به اعمال والدین خود واکنش نشان می دهند. به عنوان مثال، سونوگرافی ها نشان می دهند که جنین هنگام خنده والدین به بالا و پایین میپرد.
کودکان دوم یا سوم ممکن است فضای کششی بیشتری در رحم نسبت به نوزادان اول داشته باشند. زیرا رحم بزرگتر و بند ناف بعد از اولین بارداری طولانی تر است. این کودکان معمولاً تجربه حرکتی بیشتری در رحم دارند و تمایل دارند نوزادان فعال تری باشند.
احساس مادر باردار نسبت به حرکات نوزاد در رحم:
این احساس، معمولاً در حدود هفته 16 تا 20 بارداری شروع می شود. این احساس ممکن است مانند: بال زدن، حباب زدن یا نبض های ریز در شکم احساس شود. در هفته 29 بارداری مادر باید حداقل 10 بار در ساعت احساس کند که کودک حرکت می کند. حرکات احتمالاً در طول زمان با رشد کودک قوی تر می شود.
حس بویایی جنین در رحم:
حس بویایی نوزاد در رحم یکی از اولین حواس است که رشد می کند و گیرنده های بویایی آن در اوایل هفته هشتم شکل می گیرد. جنین شروع به استفاده از حس بویایی خود در رحم هنگام تنفس و بلع مایع آمنیوتیک می کنند و با بوی آن آشنا می شود. به این دلیل که بوی آن شبیه به شیر مادر است. تا زمانی که جنین به دنیا بیاید، حس بویایی آن بسیار توسعه پیدا کرده است. جنین به راحتی از روی بوهایی که در داخل رحم قابل تشخیص است مادر را می شناسد و به همین دلیل است که به سمت مادر کشش پیدا میکند و از حضور او عمیقاً آرامش می یابد.
ذهن نوزاد در 5 ماه (20 هفته) بارداری:
کودک صداهای موجود در محیط را می شنود و به آنها پاسخ می دهد. به این صورت که از یک حالت ناخودآگاه بیدار می شود و شروع به رشد ماناس (ذهن فردی که دارای قدرت و توانایی توجه است) می کند. در رحم نوزادان تحت تأثیر افکار مادر هستند. درک بوی مادر در اوایل هفته چهارم ظاهر می شود و تا بیست هفته به خوبی توسعه می یابد.
حافظه نوزاد در رحم:
حافظه نوزاد در رحم در ماه 8 بارداری (32 هفته) شروع می شود و همانطور که مغز کودک به سرعت رشد می کند، آنها شروع به خواب دیدن خواهند کرد. مسیر حافظه توسعه می یابد. همانطور که مغز بالغ می شود، احساسات به حالت های سخت تری تبدیل می شوند.
به طور کلی آگاهی نیاز به شبکه ای دشوار از اجزای بسیار به هم پیوسته، سلول های عصبی دارد. بستر فیزیکی آن، مجموعه تالامو- قشری که با محتوای بسیار پیچیده خود آگاهی را فراهم می کند، بین هفته های 24 و 28 بارداری شروع به فعالیت می کند. در طول دوره بارداری، کودک خود را برای زندگی در دنیای بیرون آماده می کند.
محققان الگوهای مغزی را کشف کردند که نشان دهنده شروع توجه و آگاهی است. تحقیقات جدید نشان می دهد که نوزادان از 5 ماهگی رشد هوشیاری و حافظه خود را نشان می دهند.
مطالب مشابه:
رابطه جنسی در بارداری
انسولینوما: تشخیص و درمان
منبع: parents ، businessinsider ، yogababy