تاثیرات واکسن کووید-19 در زنان باردار
زنان بارداری که واکسن کووید-19 دریافت می کنند، ایمنی در برابر این ویروس را به نوزادان خود نیز انتقال می دهند.
بنا به اظهارات زنانی که واکسن کووید19 را در دوران بارداری دریافت می کنند، سطوح بالایی از آنتی بادی ها را به نوزادان خود منتقل می کنند.
به گفته محققان، اثر بخشی واکسن ها در توانایی آنها برای تحریک تولید آنتی بادی های مناسب، برای ایمنی در برابر عفونت است. اما آیا این ایمنی میتواند از مادران به نوزادانشان پیش از تولد انتقال یابد یا نه.
اطلاعاتی در 22 سپتامبر در مورد تاثیرات واکسن کووید-19 در زنان باردار:
مطالعه ای در ۲۲ سپتامبر در مجله زنان و زایمان آمریکا منتشر شد. این مطالعه روی 36 نوزادی که مادرانشان واکسن Pfizer-BioNTech یا Moderna را در دوران بارداری دریافت کردند، نشان داد که همه نوزادان در بدو تولد دارای آنتی بادی هایی علیه کووید19 بودند.
آنتی بادی ها می توانند به عنوان بخشی از پاسخ طبیعی سیستم ایمنی بدن در برابر عفونت تولید شوند. یا تولید آنها توسط واکسن ها تحریک شود. با بررسی این موضوع، تیم تحقیقاتی توانستند آنتی بادی هایی را در خون نوزادان که در پاسخ به عفونت طبیعی ایجاد شدند، از آنتی بادی هایی که در پاسخ به واکسن ها تولید گشته بودند، تشخیص دهند.
بالاترین سطح آنتی بادی در مادران
یک مطالعه به رهبری محققان دانشکده پزشکی دانشگاه گروسمن (Grossman) نیویورک انجام گرفت. بنا به اظهارات آنها بالاترین سطوح آنتی بادی در خون بند ناف مادرانی که در نیمه دوم بارداری خود به طور کامل واکسینه بودند، مورد بررسی قرار گرفت. این مطالعه شواهدی از ایمنی انتقالی به نوزادان را ارائه می دهد که با ایمنی در برابر عفونت برای نوزادان در ماه های اول زندگی مرتبط است. از آنجایی که نوزادان در این برهه از زندگی بسیار آسیب پذیر هستند، ایمنی در این دوران از اهمیت بسزایی برخوردار است.
همچنین هیچ خطر افزایشی در دوران بارداری، عوارض زایمان، یا خطرات قابل شناسایی برای جنین در میان افراد واکسینه، مشاهده نشده است.
اگر چه تعداد افراد در این مطالعه محدود می باشد. اما بالا بودن سطح آنتی بادی در این نوزادان مهم است.
از طرفی دیگر، تحقیقات بیشتری برای تعیین اینکه آنتی بادی ها در شیرخواران تا چه اندازه مؤثر هستند، یا مدت زمان ایمنی تا چه زمانی ادامه خواهد داشت و اینکه آیا واکسیناسیون در نیمه دوم بارداری ممکن است سطوح بالاتری از انتقال آنتی بادی را نسبت به واکسیناسیون در اوایل بارداری ایجاد کند، مورد نیاز است. مطالعات آتی همچنین باید بر انتقال آنتی بادی به نوزادان در جمعیت بزرگتر و دوام تشخیص آنتی بادی در دوران نوزادی تمرکز کند.