هپاتیت A
در ابتدا باید بدانید هپاتیت بیماری است که با التهاب و بزرگ شدن کبد شناخته میشود. هنگامی که کبد ملتهب میشود یا آسیب میبیند، بر روی عملکرد آن تاثیر میگذارد. این بیماری میتواند حاد یا مزمن باشد. در هپاتیت حاد بیماری عود کرده و بعد از چند هفته یا چند ماه بهبودی حاصل میشود. اما در حالت مزمن بیماری ممکن است تا سال ها باقی بماند. هپاتیت مزمن ممکن است 20 سال یا بیشتر پایدار بماند و سپس علائم خاص مرتبط با آسیب های کبدی پیش رونده، از جمله سیروز کبدی یا سرطان کبد، بروز کند و در نهایت میتواند منجر به مرگ شود. کبد ، عضوی حیاتی در قسمت راست بالای شکمی میباشد.
کبد عملکردهای متفاوتی دارد از جمله میتوان به پردازش مواد غذایی، ساخت و تولید بسیاری از پروتئین ها، تولید بسیاری از فاکتورهای ضروری برای لخته سازی خون، تولید مایع صفرا جهت هضم چربی ها و تجزیه مواد سمی به مواد بی ضرر جهت استفاده بدن یا حذف آن از بدن اشاره کرد. در موارد شدید التهاب کبد میتواند در این فرآیندها اختلال ایجاد کرده و در نتیجه مواد سمی در بدن باقی بمانند.
علت ابتلا به هپاتیت چیست؟
در اغلب موارد، عامل این بیماری عفونت ناشی از انواع خاصی از ویروس ها می باشد. با این حال عواملی چون مواجهه در معرض مواد شیمیایی، مصرف برخی داروها، مصرف زیاد الکل، بیماری های خود ایمنی و یا کبد چرب میتواند منجر به التهاب کبد شود.
جدول زیر خلاصه ای از برخی از انواع رایج هپاتیت و علل آن را ارائه میدهد: