خطر ابتلا به سرطان کبد
رژیم های غذایی سرشار از فیبر فرآوری شده، ممکن است خطر ابتلا به سرطان کبد را در برخی افراد افزایش دهد:
- سرطان کبد می تواند کشنده باشد. اما کارشناسان هنوز در حال بررسی برای درک بهترین روش غربالگری و پیشگیری از سرطان کبد هستند.
- اطلاعات یک مطالعه اخیر نشان می دهد که رژیم غذایی سرشار از فیبر فرآوری شده می تواند خطر ابتلا به سرطان کبد را در برخی افراد افزایش دهد.
- بررسی سطح اسیدهای صفراوی توسط آزمایش می تواند به شناسایی افرادی که در معرض خطر ابتلا به سرطان کبد هستند و ممکن است نیاز به دریافت کمتر فیبر قابل تخمیر داشته باشند، کمک کند.
گاهی اوقات، با وجود پیشنهادات و گرایش های جدید برای رژیم های غذایی، پیروی از توصیه های غذایی دشوار می شود. نیازهای غذایی هر کس متفاوت است. به این معنی که رژیم ها اغلب باید متنوع و بر اساس نیازهای فردی و خطرات سلامتی تنظیم شوند.
یک مطالعه اخیر نشان میدهد، رژیم های غذایی سرشار از فیبر قابل تخمیر را در موش ها و خطرات ابتلا به سرطان کبد مرتبط با آنها را بررسی می کند.
محققان دریافتند که موش هایی که دارای نقص مادرزادی خاص بودند، وقتی که رژیم غذایی غنیشده با فیبر قابل تخمیر مصرف کردند، خطر ابتلا به سرطان کبد در میان آنها بسیار زیاد شد. خون این موش ها نیز دارای اسید صفراوی بالایی بود.
بر اساس این اطلاعات محققان پیشنهاد می کنند که غربالگری برای سطوح اسید صفراوی ممکن است به پیش بینی خطر سرطان کبد کمک کند. افرادی که سطح اسید صفراوی بالاتری دارند ممکن است نیاز به احتیاط در مورد میزان غذاهای فرآوری و غنی شده با فیبر داشته باشند.
فیبر کربوهیدراتی چیست؟
فیبر کربوهیدراتی، فیبری است که فواید خاصی را برای بدن به ارمغان می آورد. اما کالری زیادی به بدن نمی رساند.
با این حال، منابع غذایی کامل شامل فیبر غذایی جزو مهم یک رژیم غذایی سالم است و می توانند در پیشگیری از بیماری ها مفید باشند.
فیبر به طور طبیعی در بسیاری از غذاها از جمله : میوه ها و سبزیجات وجود دارد. چند نوع فیبر مختلف از جمله محلول و نامحلول وجود دارد که فواید خاصی را ارائه می دهند.
از سوی دیگر، فیبر قابل تخمیر به انواع فیبری اطلاق می شود که باکتری های روده می توانند آنها را تخمیر و تجزیه کنند. تولید کنندگان مواد غذایی گاهی اوقات فیبر تصفیه ای و قابل تخمیر را به غذاهای فرآوری شده اضافه می کنند.
یکی از متخصصین تغذیه توضیح داد:
تکنیک های پردازش مواد غذایی میتوانند فیبر را قابل تخمیر کنند. به این معنی که می تواند توسط باکتری های روده تجزیه شوند و محصولات جانبی زیادی تولید کنند که برای سلامتی بدن مفید است.
نمونه هایی از غذاهای فرآوری شده حاوی فیبر بسیار تصفیه ای و قابل تخمیر عبارتند از : غذاهای راحت مانند تنقلات و غلات غنی شده با فیبر.
اما غذاهایی که حاوی فیبر تصفیه ای و قابل تخمیر هستند ممکن است برای همه انتخاب سالمی نباشد. برخی از افراد در زیر گروه های خاص، مانند آنهایی که در معرض خطر ابتلا به سرطان کبد هستند، ممکن است لازم باشد در مورد رژیم های غذایی حاوی فیبر قابل تخمیر بالا محتاط باشند.
فیبر قابل تخمیر و خطر ابتلا به سرطان کبد
به گفته منبع مورد اعتماد جامعه سرطان آمریکا، سرطان کبد سالانه بیش از 700000 مرگ و میر در سراسر جهان را به خود اختصاص می دهد.
دکتر لین، پزشک جراح کبد:”سرطان کبد به طور فزاینده ای در ایالات متحده جدی است. پیش بینی می شود که سومین سرطان کشنده در این دهه باشد.” در این مطالعه، به مدیکال نیوز تودی گفت:
برای این مطالعه، نویسندگان بررسی کردند که چگونه چند مؤلفه مختلف ممکن است با خطر سرطان کبد مرتبط باشد.
محققان موش هایی را که دارای یک نقص مادرزادی خاص به نام پورتوسیستمیک بودند، بررسی کردند که به جریان خون و تبادل بین کبد و بقیه بدن تأثیر می گذارد. خطر ابتلا به سرطان کبد در این موش ها بیشتر بود.
هنگامی که موش ها در معرض خطر از رژیم های غذایی غنی شده با فیبر قابل تخمیر استفاده کردند، خطر ابتلا به سرطان کبد در آنها افزایش یافت. محققان این نظریه را مطرح کردند که این می تواند به این دلیل باشد که رژیم غذایی فیبر قابل تخمیر به سرکوب سیستم ایمنی کمک می کند.
علاوه بر این، موش ها سطوح بالایی از اسیدهای صفراوی مرتبط با شانت های پورتوسیستمیک داشتند. کبد از کلسترول اسیدهای صفراوی می سازد. اسیدهای صفراوی به هضم و جذب چربی به بدن کمک می کنند.
نظریه محققان در مورد سطح اسید صفراوی
محققان سطح اسید صفراوی را بررسی کردند. سطح اسید صفراوی را در مردانی که به سرطان کبد مبتلا بودند بررسی کردند. این شرکت کنندگان را با افرادی که به سرطان کبد مبتلا نشدند، مقایسه کردند.
آنها دریافتند که سطح اسید صفراوی برای مردانی که در مراحل بعدی زندگی خود به سرطان کبد مبتلا شدند تقریباً دو برابر است. این نشان می دهد که غربالگری برای این امر می تواند در پیش بینی سرطان کبد مفید باشد.
در مرحله بعد، محققان دریافت کلی فیبر و خطر ابتلا به سرطان کبد را در انسان بررسی کردند. در میان مردانی که سطح اسید صفراوی بالایی داشتند، مصرف فیبر بالا با افزایش خطر ابتلا به سرطان کبد مرتبط بود.
به طور کلی، این مطالعه به یک روش غربالگری بالقوه برای سرطان کبد و استفاده محتاطانه از فیبر قابل تخمیر در گروه های در معرض خطر اشاره می کند. دکتر لین به موارد زیر اشاره کرد:
اطلاعات حاکی از آن است که رژیم های غذایی غنی از فیبر تخمیری، احتمال ابتلا به سرطان کبد را افزایش می دهند. در انسان، شنت پورتوسیستمیک مادرزادی شایع نیست. اما در بیماران مبتلا به سیروز، ایجاد می شود. اطلاعات این مطالعه می تواند به بیماران مبتلا به بیماری کبد کمک کند و با اصلاح رژیم غذایی یا سایر مداخلات، شانس ابتلا به سرطان کبد را کاهش دهد.
محدودیت های مطالعه و ادامه تحقیقات در مورد خطر ابتلا به سرطان کبد
این مطالعه دارای محدودیت های متعددی بود و قبل از اینکه متخصصان بتوانند به طور واقعی بفهمند چگونه رژیم های غذایی سرشار از فیبر، به خطر ابتلا به سرطان کبد تأثیر میگذارند، تحقیقات بیشتری لازم است.
پاور به موارد زیر در مورد خطر ابتلا به سرطان کبد اشاره کرد:
هر چه قدر که درک ما از بیوشیمی، درگیر تجزیه فیبر غذایی و تأثیر آن بر سلامتی مانند سرطان کبد بیشتر باشد، به توسعه درمان های جدید و مؤثر نزدیک تر می شویم. در مطالعه حاضر، این کار انگشت ما را بر مبنای مولکولی برای ارتباط بین فیبر و خطر سرطان کبد قرار می دهد. اما در تفسیر نیاز به دقت دارد. به ویژه زمانی که سعی می کنیم شواهدی را از موش ها بر روی انسان اعمال کنیم.»
اطلاعات افراد فقط از مردان بود، که نشان می دهد پیگیری های متنوع بیشتری مورد نیاز است.
محققان نتوانستند بین انواع فیبر در اطلاعات خود از افراد انسانی تمایز قائل شوند. این بدان معناست که تحقیقات بیشتری برای درک اینکه آیا واقعاً فیبر قابل تخمیر است؟ و در خطر ابتلا به سرطان کبد نقش دارد، نیاز است.
محققان همچنین خاطر نشان می کنند که تحقیقات بیشتری در مورد شیوع شانت های مادرزادی کبد و چگونگی تأثیر آنها به بیماری کبد و سرطان کبد مورد نیاز است.
دکتر لین زمینه های زیر را برای تحقیق ذکر کرد:
“اثرات رژیم غذایی اصلاحی در انسان های مبتلا به بیماری کبدی باید تایید شود. اینها مطالعات چالش برانگیزی هستند. زیرا سرطان کبد در زیر مجموعه هایی از افراد مبتلا به بیماری کبدی ایجاد می شود. اثرات تغییرات رژیم غذایی باید در مدت زمان طولانی ردیابی شود و می تواند چالشی برای کنترل باشد. با این حال، اینها سؤالات مهمی هستند که باید به آنها پرداخت. زیرا سندرم متابولیک و ارتباط آن با سرطان کبد، مشکلات مهمی است.
مطالب مشابه: