اثر آنتی بیوتیک بر IBD
مصرف مکرر آنتی بیوتیک ها ممکن است منجر به افزایش خطر ابتلا به بیماری های التهابی روده IBD شود.
- در یک مطالعه جدید نشان داده شده است که استفاده مکرر از آنتی بیوتیک ها می تواند خطر بیماری های التهابی روده مانند بیماری کرون و کولیت اولسراتیو را افزایش دهد.
- محققان خاطر نشان می کنند که این افزایش خطر 1 تا 2 سال پس از مصرف آنتی بیوتیکی است که عفونت های روده را هدف قرار می دهد.
- خطر با هر دور مصرف آنتی بیوتیک افزایش می یابد. در حالی که پس از قطع مصرف آنتی بیوتیک خطر کاهش خواهد یافت.
- متخصصان خاطر نشان میکنند که آنتی بیوتیک ها در برخی موارد ضروری هستند. اما به هنگام استفاده از آنها باید خطرات احتمالی مانند بیماری التهابی روده نیز در نظر گرفته شود.
بر اساس مطالعه منتشر شده، استفاده مکرر از آنتی بیوتیک ها در افراد بالای 40 سال می تواند خطر ابتلا به بیماری التهابی روده (IBD) را افزایش دهد.
محققان از اطلاعات پزشکی شهروندان دانمارکی در سنین بالای 10 سال استفاده کردند. در شروع دوره مطالعه، IBD تشخیص داده نشده بود. تعداد این افراد بیش از 6 میلیون نفر را شامل میشد. برای بیش از 5.5 میلیون نفر حداقل یک بار در طول دوره مطالعه، که از سال 2000 تا 2018 بوده است، آنتی بیوتیک تجویز شده بود.
در این بین 36017 تشخیص جدید بیماری کولیت اولسراتیو و 16881 مورد بیماری کرون وجود داشت که هر دو جزو از بیماری های التهابی روده IBD قرار دارند.
آنچه محققان در مورد اثر آنتی بیوتیک بر IBD کشف کردند:
محققان پی بردند در مقایسه با افرادی که آنتی بیوتیک مصرف نمی کنند، افرادی که حداقل یک دوره آنتی بیوتیک مصرف کرده اند، بدون توجه به سن، بیشتر در معرض ابتلا به IBD هستند. با این حال، این موضوع در سنین بالاتر با خطر بیشتری همراه بود.
همچنین طبق گزارش محققان:
- افراد بین 10 تا 40 سال 28 درصد بیشتر در معرض ابتلا به این بیماری بودند.
- افراد بین 40 تا 60 سال 46 درصد بیشتر احتمال دارد که تشخیص IBD را داشته باشند.
- افراد بالای 60 سال 47 درصد بیشتر در معرض ابتلا به این بیماری بودند.
در رابطه با بیماری کرون، گزارش محققان نشان داد که:
- افراد بین 10 تا 40 سال 40 درصد بیشتر در معرض خطر قرار داشتند.
- افراد بین 40 تا 50 سال با 62 درصد بیشتر از افرادی که آنتی بیوتیک مصرف نمی کردند بیشترین خطر را داشتند.
- افراد بالای 50 سال 51 درصد بیشتر در معرض خطر بودند.
مصرف مکرر آنتی بیوتیک خطر IBD را افزایش خواهد داد.
محققان دریافتند که عامل خطر برای ابتلا به IBD تجمعی است. دوره های مصرف آنتی بیوتیک آتی این خطر را به ترتیب 11، 15 و 14 درصد افزایش خواهد داد.
این افزایش خطر برای افرادی که حداقل پنج دوره آنتی بیوتیک مصرف کرده بودند حتی بیشتر شد:
- برای سنین 10 تا 40 سال، خطر 59 درصد بیشتر بود.
- برای سنین 40 تا 60 سال، این خطر دو برابر شد.
- برای افراد بالای 60 سال، 95 درصد افزایش خطر وجود دارد.
این مطالعه خاطر نشان کرد که بیشترین خطر ابتلا به IBD یک تا دو سال پس از مصرف آنتی بیوتیک رخ می دهد. این خطر هر سال بدون استفاده از آنتی بیوتیک کاهش خواهد یافت.
- برای افراد 10 تا 40 ساله، این خطر در دو سال اول 40 درصد بیشتر بود. چهار تا پنج سال بعد بدون استفاده بیشتر از آنتی بیوتیک به 13 درصد کاهش یافت.
- برای افراد 40 تا 60 ساله، خطر اولیه در دو سال اول 66 درصد بیشتر بود. چهار تا پنج سال بعد بدون استفاده بیشتر از آنتی بیوتیک به 21 درصد کاهش یافت.
- برای افراد بالای 60 سال، در ابتدا، این خطر 63 درصد بیشتر بود. چهار تا پنج سال بعد، زمانی که دیگر آنتی بیوتیک مصرف نشد، این خطر به 22 درصد کاهش یافت.
یادداشت های دیگر در مورد اثر آنتی بیوتیک بر IBD
- آنتی بیوتیک نیتروفورانتوئین تنها آنتی بیوتیکی بود که در هیچ سنی با IBD مرتبط نبود.
- محققان خاطر نشان کردند که این مطالعه به این ایده اضافه می کند که میکروبیوم روده می تواند نقش مهمی در IBD داشته باشد. بسیاری از آنتی بیوتیک ها پتانسیل تغییر ساختار میکروبیوم روده را دارند.
- بنا به اظهارات محققان این اطلاعات بر اساس نسخه های آنتی بیوتیک بود. اینکه آیا فرد دارو را مصرف کرده است یا خیر و اگر چنین است، برای چه مدتی دارو مصرف کرده است مبهم خواهد بود.
چه زمانی از آنتی بیوتیک استفاده کنیم؟
بنا به اظهارات کارشناسان، با وجود این خطر، مواقعی وجود دارد که مصرف آنتی بیوتیک ضروری است. در مورد برخی بیماری های عفونی آنتی بیوتیک ها بهترین راه حل موجود هستند. طبق این مطالعه نباید از مصرف آنتی بیوتیک اجتناب شود. اما مهم است که در صورتی که آنتی بیوتیک ها توسط پزشک متخصص تجویز نشدند به صورت تجربی تجویز و اقدام به مصرف آنها نشود.
در این رابطه یکی از محققان به نام Dr. Adam Faye موکدا بیان می کند که نظارت بر مصرف آنتی بیوتیک کلیدی است. این نه تنها برای جلوگیری از مقاومت دارویی مهم است، بلکه به این دلیل که این پتانسیل را دارد که توسعه IBD (به ویژه در افراد مسن تر) را محدود کند. همچنین مهم است که به یاد داشته باشیم که آنتی بیوتیک ها همچنان می توانند میکروبیوم را تغییر دهند. از جمله آنهایی که برای درمان عفونت های دستگاه گوارش استفاده نمی شوند.
بیماری التهابی روده چیست؟
بیماری های التهابی روده (IBD) شامل دو بیماری کرون و کولیت اولسراتیو است. بنا به اظهارات مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری، این شرایط می تواند باعث التهاب مزمن دستگاه گوارش شود که در نهایت می تواند منجر به آسیب به دستگاه گوارش شود.
علائم معمولی شامل موارد زیر است:
- اسهال
- درد شکم
- خونریزی مقعدی یا مدفوع خونی
- کاهش وزن
- خستگی
علت ابتلا به این بیماری به صورت کلی ناشناخته است. اما علل احتمالی شامل موارد زیر است:
- واکنش خود ایمنی که در آن سیستم ایمنی به عاملی تهدید کننده مانند یک ویروس یا عوامل محیطی پاسخ می دهد و باعث التهاب می شود.
- ابتلا به بیماری IBD و یا بیماری های خود ایمنی دیگر در افراد خانواده
مطالب مشابه: