تاثیر واکسن کرونا بر باروری
یک تیم تحقیقاتی از دانشگاه آیووا برای اولین بار تاثیر واکسن کووید-19 بر IVF انتقال جنین تازه بررسی کردند. دانشمندان هیچ ارتباط منفی در میزان بارداری بین بیماران IVF واکسینه و غیر واکسینه پیدا نکردند. محققان امیدوارند که یافته های آنها اطلاعات جدیدی برای پزشکانی فراهم می کند که به بیماران در مورد واکسن کرونا مشاوره می دهند.
آیا واکسن های کووید-19 بر درمان های IVF تاثیر می گذارند؟
افرادی که دنبال درمان باروری IVF هستند، ممکن است نگران باشند که واکسن کرونا چه تاثیری بر نتیجه IVF دارد. تحقیقات نشان می دهد که واکسن های کووید-19 بر نتایج باروری در بیماران IVF که از جنین های منجمد استفاده می کنند، تاثیری ندارد. تحقیقات اوایل سال جاری تایید کرد که واکسن های کووید-19 تاثیری بر شانس بارداری زوجین ندارد. یک مطالعه در زمینه اثر واکسن کرونا بر پاسخ تخمدان به پروتکل های تحریک انجام شد. این مطالعه هیچ تفاوتی در پاسخ تخمدان به پروتکل های تحریک از نظر میزان بازیابی تخمک، بلوغ، لقاح یا میزان بارداری پس از واکسیناسیون با واکسن mRNA قبل از IVF نشان نداد.
انتقال جنین تازه در مقابل جنین منجمد:
IVF روشی است که برای کمک به زنانی طراحی شده است که نمی توانند به روش طبیعی باردار شوند. IVF از روش های مختلفی برای برداشت تخمک های انسان از یک زن و بارورسازی آنها در خارج از بدن او استفاده می کند. پس از لقاح، تخمک به جنین تبدیل می شود. پزشک می تواند جنین را منجمد کند تا بعدا در مرحله انتقال جنین منجمد از آن استفاده کند. روش دیگر این است که پزشک چند روز پس از لقاح، جنین را در رحم زن قرار دهد. به این فرایند انتقال جنین تازه می گویند. تحقیقات قبلی نشان می دهند که هر دو روش انتقال جنین تازه و منجمد دارای نرخ تولد و حاملگی مشابه ای دارند.
شواهدی از اثرات منفی واکسن بر IVF وجود ندارد:
یک مطالعه توسط تیم ناباروری و غدد درون ریز دانشگاه آیووا انجام شد. در این مطالعه داده های بیمارانی را که از دسامبر 2020 تا سپتامبر 2021 انتقال جنین تازه دریافت کردند مورد آنالیز قرار گرفت. از این جمعیت مورد مطالعه، 142 بیمار واکسن کووید-19 زدند. 138 بیمار واکسنی دریافت نکردند. سرپرست این تحقیق می گوید انجام این تحقیق مهم بود. چون مطالعات قبلی بر چرخه های انتقال جنین منجمد متمرکز بودند که از تزریق داخل سیتوپلاسمی اسپرم به میزان بالایی استفاده کرده بودند. که هیچ کدام از این دو شرایط در بارداری in vivo رخ نمی دهند.
علیرغم مطالعات قبلی، در زمان انجام این مطالعه بیماران (هم بیماران بارور و هم نابارور) نگرانی قابل توجهی در مورد واکسیناسیون کووید-19 و تاثیر بالقوه آن بر باروری آینده داشتند. بر اساس این مطالعه، محققان هیچ مدرکی مبنی بر تاثیر منفی واکسیناسیون کووید-19 بر نتایج موفقیت آمیز IVF با انتقال جنین تازه پیدا نکردند. علاوه بر این، این تیم تحقیقاتی می گوید تفاوت معنی داری بین میزان حاملگی و سقط جنین بین بیماران واکسینه و غیرواکسینه وجود ندارد. یک مطالعه دیگر نشان داد که نه واکسن SARS-CoV-2 و نه عفونت آن تاثیر قابل توجهی بر نتایج IVF ندارد.
اطلاعات اطمینان بخش برای واکسن ها و باروری:
با این اطلاعات جدید، دکتر جاکوبز (سرپرست این تحقیق) امیدوار است که پزشکان از نتایج این مطالعه برای مشاوره بیماران بارور و نابارور استفاده کنند. چون بسیاری از افراد هنوز نگران اثرات واکسیناسیون کووید-19 هستند و داده های این مطالعه می تواند به آنها اطمینان دهد که جای هیچ نگرانی نیست. علاوه بر این دکتر راکووسکی (یک استاد بازنشسته مامایی و زنان دانشکده پزشکی هاروارد) می گوید: هر چند که تعداد افراد مورد مطالعه در این تحقیق کم است، یافته های آن هم برای پزشکان و هم برای بیمارانی که در فکر بارداری هستند اطمینان بخش است.
وی بیان می کند که بررسی ارتباط بین وضعیت واکسیناسیون و انتقال جنین تازه بسیار مهم است. چون تحریک تخمدان در طول چرخه IVF ممکن است پذیرش رحم را تغییر دهد. که این متغیر دیگری را به تاثیر احتمالی واکسیناسیون در ایجاد بارداری پس از انتقال جنین تازه اضافه می کند. دکتر راکووسکی می گوید پیام کلیدی این مطالعه این است که زنانی که در حال تلاش برای بارداری هستند نگران نباشند.
واکسیناسیون تاثیر نامطلوبی بر توانایی آنها بر باردار شدن ندارد. در واقع، پزشکان باید تشویق شوند تا اگر در حال برنامه ریزی برای بارداری بیماران خود هستند، به آنها واکسیناسیون علیه کرونا را توصیه کنند. زنان باردار در مقایسه با زنان غیرباردار بیشتر در معرض خطر ابتلا به بیماری های شدید و مرگ هستند. وی اضافه می کند که زنانی که قصد بارداری دارند می توانند هم در مورد نیاز بیشتر به واکسن و هم در مورد ایمنی واکسن در دوران بارداری مشاوره بگیرند.
نتیجه گیری:
- هیچ یک از واکسن های موجود برای کووید-19 به جفت نمی رسد یا از آن عبور نمی کند. با این حال آنتی بادی های محافظ از جفت عبور می کنند و پس از زایمان از کودک محافظت می کنند.
- واکسیناسیون کووید-19 آنتی بادی علیه جفت القا نمی کند. و واکسیناسیون علیه کرونا در دوران بارداری خطر سقط جنین را افزایش نمی دهد.
- واکسیناسیون کووید-19 بر باروری مردان یا زنان یا نتایج درمان باروری تاثیری ندارد.
مطالب مشابه :
منبع : Healthline