فشارخون بارداری و پیامدهای قلبی
طبق تحقیقی جدید، زنانی که تجربه فشار خون بالا و عوارض آن در طی بارداری را داشتند، 63 درصد بیشتر در معرض خطر بیماری های قلبی- عروقی در آینده هستند.
در حالی که عوارض بارداری فشار خون بالا و افزایش خطر ابتلا به بیماری های قلبی- عروقی مرتبط از قبل شناسایی شده بودند. اخیرا مطالعه ای با کنترل عوامل خطرزای مشترک در این زمینه انجام شد.
همچنین محققان دریافتند که فشار خون بالا و کلسترول بالا، دیابت نوع 2، اضافه وزن یا چاقی بیشترین عوارض دوران بارداری و پیامدهای قلبی- عروقی در آینده را به خود اختصاص دادند. این اطلاعات میتواند به پیشگیری از بیماری قلبی و شیوه های نظارت بر زنان باردار با فشار خون بالا کمک کند.
با استفاده از اطلاعات سلامت بیش از 60 هزار شرکت کننده، این مطالعه یکی از جامع ترین بررسی ها برای ارزیابی ارتباط بین پیامدهای قلبی-عروقی آینده و زنانی که به پره اکلامپسی و فشار خون بارداری مبتلا اند، نشان داده شد. پره اکلامپسی عارضه شدیدتری است که با افزایش ناگهانی فشار خون مشخص میشود و میتواند بر اندام ها موثر و برای مادر و جنین خطرناک باشد.
هر دو این حالات اغلب بعد از هفته 20 بارداری شناسایی می شوند. در حالی که انجمن قلب آمریکا این دو حالت (فشارخون بالا و پره اکلامپسی) را از عوامل خطرزای قلبی- عروقی دانستند. این زنان و مراقبین آنها از آگاهی مورد نیاز برای اقدامات مورد نیاز در میان این سال ها برخوردار نیستند.
نظریه محققان در مورد فشارخون بارداری و پیامدهای قلبی
تجزیه و تحلیل محققان نشان داد که غربالگری اولیه و نظارت بر چهار موضوع هدف (فشارخون، کلسترول، سطح قند خون و شاخص توده بدنی) میتواند حتی اهداف شخصی تری را برای تاخیر و یا حتی جلوگیری از عوارض قلبی در آینده تامین کند.
در این مطالعه، زنانی که قبل از بارداری چاق بودند سه برابر بیشتر در معرض ابتلا به اختلال فشار خون بارداری بودند. آنهایی که دارای سابقه خانوادگی بیماری قلبی یا سکته داشتند نیز در معرض خطر بیشتری قرار گرفتند. در این آنالیز، محققان این عوامل و باقی عوامل خطرزای پیش از بارداری را در این زمینه کنترل کردند.
بعد از گذشت حدود 30 سال، وقتی سن زنان شرکت کننده در این مطالعه حدود 61 سال شد، حدود 1.8 درصد از شرکت کنندگان دچار پیامدهای قلبی-عروقی شدند. نوع و زمان این پیامدها غالبا با عوارض خاصی همپوشانی داشت.
فشار خون مزمن بزرگترین عامل خطرزای ابتلا به بیماری های قلبی-عروقی بود. اکثر زنانی که به فشار خون بارداری بالا دچار بودند سال ها پس از زایمان به فشار خون مزمن دچار شدند.
در تحقیقات آینده “تنوع” نکته ای کلیدی است. در این تحقیق اغلب زنان شرکت، سفید پوست بودند. این به این معناست که درصد زنان تحت تاثیر این عوامل میتواند متفاوت باشد.
مطالب مشابه: