هیسترکتومی و دیابت نوع 2
زنان جوان بعد از هیسترکتومی 52 درصد بیشتر با خطر ابتلا به دیابت نوع 2 مواجه هستند:
بر اساس تحقیقات جدید، انجام هیسترکتومی ممکن است خطر ابتلا به دیابت نوع 2 را افزایش دهد.
این مطالعه شامل بیش از 83000 نفر زن بود. همچنین اظهار داشت، زنان زیر 45 سال که هیسترکتومی شده بودند، 52 درصد بیشتر در معرض خطر ابتلا به این بیماری بودند.
یافته ها نشان می دهد که دست نخورده نگه داشتن تخمدان ها می تواند به کاهش خطر ابتلا به دیابت در برخی افراد بعد از هیسترکتومی کمک کند.
دیابت نوع 2 اغلب از طریق رژیم غذایی و اصلاح سبک زندگی قابل پیشگیری و کنترل است. حتی در میان این گروه پر خطر.
جراحی هیسترکتومی یا برداشتن رحم شامل:
- برداشتن تخمدان ها (اووفورکتومی)
- دهانه رحم و لوله های فالوپ می شود.
جراحی معمولاً به عنوان درمانی برای دوره های دردناک و شرایط سلامت باروری مانند آندومتریوز و سرطان توصیه می شود.
بر اساس تحقیقات جدید، زنانی که قبل از 45 سالگی هیسترکتومی کردند، 52 درصد بیشتر از زنانی که هیسترکتومی انجام ندادند، در معرض خطر ابتلا به دیابت نوع 2 هستند.
این مطالعه اخیراً در نشست سالانه انجمن اروپایی برای مطالعه دیابت (EASD) در استکهلم سوئد ارائه شد. این تحقیق هنوز بررسی و منتشر نشده است و مشخص نیست که چگونه انجام هیسترکتومی ممکن است به دیابت کمک کند. اما محققان گمان می کنند افسردگی در زنانی که هیسترکتومی می کنند شایع است و در تغییرات متابولیک ممکن است نقش داشته باشد.
تحقیقات بیشتری برای درک ارتباط بین هیسترکتومی و دیابت مورد نیاز است. اما محققان امیدوارند که تحقیقات آنها بتواند به پزشکان در شناسایی بیمارانی که ممکن است از ایجاد تغییرات در سبک زندگی برای کاهش خطر ابتلا به دیابت سود میبرند، کمک کند.
دکتر بونت، نویسنده ی ارشد این مطالعه میگوید: «شناسایی بهتر این زنان ممکن است به پیشنهاد برخی اقدامات پیشگیرانه کمک کند.
به ویژه در صورت وجود عوامل خطر مرتبط مثل:
چاقی
بیتحرکی
سابقه خانوادگی دیابت
ارتباط هیسترکتومی با افزایش خطر ابتلا به دیابت نوع 2
محققان داده های سلامتی 83582 زن فرانسوی را که بین سال های 1925 تا 1950 متولد شده بودند، ارزیابی کردند.
شرکت کنندگان هر 2 سال یک بار پرسشنامه هایی را تکمیل کردند. این پرسشنامه شامل اطلاعاتی در مورد عوامل هورمونی و سبک زندگی، شرایط سلامتی و درمان آنها بود. این زنان در شروع مطالعه دیابت نداشتند و محققان روش هیسترکتومی برای شرایط خوش خیم زنان لحاظ کردند.
طی یک دوره ی پیگیری 16 ساله، 17141 زن هیسترکتومی کردند و 2672 نفر به دیابت نوع 2 مبتلا شدند.
تیم تحقیقاتی دریافتند، افرادی که هیسترکتومی شدند 27 درصد بیشتر در معرض خطر ابتلا به دیابت هستند. زنان زیر 45 سال که تحت عمل هیسترکتومی قرار گرفتند، 52 درصد بیشتر در معرض خطر ابتلا به دیابت نوع 2 بودند. کسانی که تخمدان های خود را نیز برداشتند، بیشترین خطر را داشتند.
علاوه بر این، محققان دریافتند که ارتباط بین هیسترکتومی و دیابت نوع 2 زمانی که محققان عواملی مثل: رژیم غذایی، فعالیت بدنی و BMI را که همه عوامل خطر مهم برای دیابت نوع 2 هستند تنظیم کردند، تغییری نکرد.
تحقیقات بیشتری برای درک بهتر ارتباط بین هیسترکتومی و دیابت مورد نیاز است. اما محققان فرمودند: زنانی که تخمدان هایشان دست نخورده فریز شده بود، 13 درصد کاهش خطر ابتلا به دیابت را داشتند. به این ترتیب، آنها می گویند که، فریز کردن تخمدان ها در برخی از بیماران می تواند به کاهش خطر ابتلا به دیابت بعد از انجام هیسترکتومی کمک کند.
چرا هیسترکتومی ممکن است یک عامل خطر باشد؟
بسیاری از زنان که تحت عمل جراحی هیسترکتومی قرار گرفتند، دچار افسردگی شدند. یک منبع خطر اظهار داشت که افسردگی ممکن است به دیابت نوع 2 کمک کند.
ما مشاهده کردیم زنانی که هیسترکتومی انجام داده اند، به احتمال زیاد به خاطر وجود علائم افسردگی شدید، نمره بالاتری از افسردگی دریافت می کنند. بنابراین، این یک مکانیسم بالقوه اساسی را نشان می دهد و هیسترکتومی ممکن است عواقب متابولیکی نیز داشته باشد.
تخمدان ها هورمون هایی مانند استروژن و هورمون ضد مولرین (AMH) ترشح می کنند و برداشتن غدد منجر به افت ناگهانی هورمون ها می شود. تحقیقات قبلی، مانند این مطالعه از منبع معتبر 2021، نشان داد که سطوح پایین تر AMH با خطر بالاتر دیابت نوع 2 مرتبط است.
دکتر فورسیر، یک پزشک بالینی FOLX که در مراقبت های بهداشتی جنسی متخصص است، گفت که شواهد واضحی وجود دارد که استروژن ها اثرات محافظتی در برابر مشکلات مربوط به کنترل قند خون، کلسترول و بیماری های قلبی دارند.
بنا به اظهارات فورسیر، رحم این هورمون ها را ترشح نمی کند. بنابراین برداشتن رحم به تنهایی مستقیماً بر سطح AMH و استروژن تأثیر نمی گذارد.
مطالب مشابه: