راهنمای رژیم غذایی وگان برای دیابت
از طرف دیگر، شاید شما از یک رژیم غذایی وگان پیروی می کنید و اخیراً به دیابت مبتلا شده باشید.
اگر علاقه مند به دنبال کردن یا ادامه رژیم غذایی گیاهخواری هستید و دیابت دارید، لازم است بدانید که چگونه برنامه غذایی، خرید کردن و نظارت بر خود را برای موفقیت در نظر بگیرید.
اگرچه رژیم گیاهخواری تنها رژیم غذایی نیست که می تواند به مدیریت دیابت کمک کند، اما می توان با پیروی از رژیم غذایی وگان، این بیماری را مدیریت کرد.
این مقاله راهنمای رژیم غذایی وگان برای دیابت، فواید و مضرات آن و نحوه موفقیت در رژیم غذایی را ارائه می دهد.
نحوه عملکرد رژیم گیاهخواری برای دیابت
رژیم وگان کاملاً عاری از گوشت، لبنیات و محصولات حیوانی است. اگرچه می تواند یک روش مغذی برای مصرف غذا باشد، اما نیاز به برنامه ریزی دقیق دارد تا مطمئن شوید که تمام نیازهای غذایی خود را فراهم می کنید.
برای افراد مبتلا به دیابت، پیروی از یک رژیم غذایی وگان نیاز به یک برنامه ریزی اضافی دارد.
به طور کلی، افراد مبتلا به دیابت باید مصرف کربوهیدرات خود را در طول روز ثابت نگه دارند. زیرا کربوهیدرات ها به طور قابل توجهی بر سطح قند خون تأثیر می گذارد تا پروتئین و چربی.
وعده های غذایی و میان وعدهها نیز باید با کربوهیدرات، پروتئین و چربی سالم متعادل باشند. زیرا گنجاندن غذاهای بدون کربوهیدرات در وعده های غذایی شما میتواند به کاهش اثرات کربوهیدرات ها بر قند خون شما کمک کند.
همه اینها را می توان با استفاده از غذاهای منحصراً گیاهی انجام داد. اگرچه در رژیم گیاهخواری تازه کار هستید ممکن است کمی چالش برانگیز باشد.
در اینجا چند نمونه از کربوهیدرات ها، پروتئین ها و چربی ها وجود دارد که می توانید از آنها برای تهیه وعده های غذایی و میان وعدهها در صورت پیروی از یک رژیم غذایی وگان برای دیابت استفاده کنید:
کربوهیدرات ها:
آرد غلات کامل (نان، ماکارونی)، برنج، سیب زمینی، جو، بلغور، کینوآ، میوه (تازه، منجمد یا کنسرو نشده)، ذرت
پروتئین ها:
سویا و محصولات سویا (توفو، تمپه)، لوبیا، عدس، نخود، بادام زمینی، آجیل درختی، کره آجیل، دانه ها، جایگزین های گوشت گیاهی
چربی ها:
روغن زیتون، روغن آووکادو، آووکادو، آجیل و دانه ها، نارگیل، اسپری های گیاهی
خوشبختانه، بسیاری از غذاهای گیاهی، مانند لوبیا و غلات، حاوی ترکیبی از کربوهیدرات، پروتئین و چربی هستند. بنابراین میتوانند در برنامه ریزی وعده های غذایی شما نقشی مضاعف یا سهگانه داشته باشند. علاوه بر این، فیبر که نوعی کربوهیدرات غیرقابل هضم است در بیشتر غذاهای گیاهی یافت می شود. فیبر به سیر کردن بیشتر این غذاها کمک می کند و همچنین ممکن است به کاهش تأثیر قند خون آنها کمک کند.
بر اساس نوع دیابت شما، سطح فعالیت بدنی، سن، جنس و چندین فاکتور دیگر، یک متخصص تغذیه می تواند به شما کمک کند تا میزان بهینه کربوهیدرات مورد نیاز خود را در هر وعده غذایی مشخص کنید.
خلاصه
رژیم غذایی وگان حاوی گوشت یا محصولات حیوانی نیست. بهترین راه برای پیروی از یک رژیم غذایی وگان در صورت ابتلا به دیابت این است که مطمئن شوید هر وعده غذایی و میان وعده شما حاوی تعادل سالمی از پروتئین گیاهی، کربوهیدرات و چربی است.
مزایای بالقوه
برخی از مزایای بالقوه و تحقیقاتی رژیم گیاهخواری برای دیابت شامل: بهبود مدیریت قند خون، حساسیت به انسولین و مدیریت وزن است.
حساسیت به انسولین
انسولین هورمون کلیدی است که به حفظ سطح طبیعی گلوکز کمک می کند.
از آنجایی که دیابت نوع 2 با مقاومت به انسولین مشخص می شود (زمانی که سلول ها به هورمون انسولین پاسخ نمی دهند)، افزایش حساسیت به انسولین می تواند به کاهش قند خون و سطح انسولین و همچنین نیاز به تزریق انسولین در میان برخی از افراد مبتلا به دیابت کمک کند.
مدیریت وزن
در نهایت، رژیم گیاهخواری ممکن است برای افراد مبتلا به دیابت نوع 2 در رابطه با کمک به آنها برای مدیریت وزن مفید باشد. کاهش وزن می تواند به بهبود حساسیت به انسولین کمک کند و رژیم های وگان نسبت به رژیم های همه چیز خوار چربی و کالری کمتری دارند که ممکن است کاهش وزن را آسان تر کند. محققان همچنین خاطرنشان کردند که رژیم گیاهخواری منجر به کاهش بیشتر چربی بدن و کاهش وزن می شود.
در یک مطالعه 6 ماهه دیگر بر روی 63 بزرگسال دارای اضافه وزن، محققان خاطرنشان کردند که افرادی که از رژیم گیاهخواری پیروی می کردند بیشتر از دو برابر افرادی که از الگوهای غذایی گیاهی سخت گیرانه تر پیروی می کردند کاهش وزن داشتند.
خلاصه
شواهدی وجود دارد که نشان می دهد رژیم گیاهخواری می تواند به بهبود سطح قند خون و حساسیت به انسولین کمک کند. همچنین به کاهش وزن در افراد دارای اضافه وزن یا چاقی کمک کند.
نکات منفی بالقوه
رژیم گیاهخواری به طور کلی دارای معایب بالقوه ای است به ویژه برای افراد مبتلا به دیابت. خوشبختانه، با برنامه ریزی دقیق می توان از این نکات منفی جلوگیری کرد.
کمبود مواد مغذی
افرادی که از رژیم های گیاهی استفاده می کنند، بیشتر از سایر افراد در معرض خطر ابتلا به کمبود برخی مواد مغذی هستند. به ویژه کمبود ویتامین B12، ویتامین B6، نیاسین، آهن، کلسیم، چربی های امگا 3، ید و زینک که همگی در این افراد شیوع بیشتری دارند. با این حال، شما می توانید تمام این مواد مغذی را با مکمل ها یا گنجاندن هدفمند غذاهای گیاهی که منابع خوبی از این مواد مغذی هستند در رژیم غذایی خود دریافت کنید.
در اینجا چند نمونه از منابع گیاهی این مواد مغذی آورده شده است:
ویتامین B12: مخمر مغذی و غلات غنی
ویتامین B6: نخود، سیب زمینی، موز، غلات غنی
آهن: غلات غنی شده، لوبیا سفید، شکلات تلخ، عدس، اسفناج، توفو
کلسیم: آب پرتقال غنی، توفو، غلات غنی، سبزی شلغم، کلم پیچ
چربی های امگا 3: دانه چیا، دانه کتان، روغن کانولا، روغن سویا
ید: جلبک دریایی، نمک یددار، شیر سویا، شیر بادام
روی: غلات غنی شده، دانه کدو تنبل، بادام هندی، نخود، بادام، لوبیا
پروتئین ناکافی
دریافت پروتئین کافی و انواع مناسبی از اسیدهای آمینه (بلوک های سازنده پروتئین) برای حفظ سلامت افرادی که از رژیم های گیاهی استفاده می کنند نیز می تواند دشوار باشد.
پروتئین برای ایجاد بافت های جدید بدن ضروری است و اسیدهای آمینه نقش های مختلفی در سلامت شما ایفا می کنند.
هرچند باز هم می توان با کمی برنامه ریزی این مشکل را حل کرد.
منابع گیاهی عالی پروتئین عبارتند از:
سویا: توفو، تمپه، آجیل سویا، سویا سیاه، شیر سویا
حبوبات: نخود، لوبیا سیاه، لوبیا چشم بلبلی، بادام زمینی، کره بادام زمینی، عدس، نخود
آجیل: بادام، فندق، آجیل ماکادمیا، شیر آجیل
دانه ها: دانه چیا، دانه کتان، تخمه آفتابگردان، تخم کدو، کره آفتابگردان
غلات: کینوا، جو دوسر، ، آمارانت
پودرهای پروتئین: پروتئین نخود، پروتئین سویا
علاوه بر این، اکثر منابع پروتئین گیاهی ناقص در نظر گرفته می شوند و به این معنی که بر خلاف منابع پروتئین حیوانی، آنها حاوی تمام اسیدهای آمینه ضروری در مقادیر مناسب نیستند. برای اطمینان از دریافت تمام آمینو اسیدهای مورد نیاز، منابع پروتئینی خود را مخلوط کنید و هر روز پروتئین خود را از منابع گیاهی مختلف دریافت کنید.
مطالب مشابه:
بیماری التهابی روده و دیابت
۱۰ عارضه دیابت: علائم، درمان
دیابت و رژیم غذایی کم کربوهیدرات
دیابت بارداری و پره اکلامپسی
مصرف غذا در شب و دیابت
منبع: healthline
1 دیدگاه