ماه آگاهی از سرطان پستان
ماه آگاهی از سرطان سینه، که هر سال در ماه اکتبر برگزار می شود، برای پزشکان، بیماران و جوامع به طور یکسان دارای اهمیت است. برای پزشکان و کادر درمان، به عنوان یادآوری سالانه برای تشدید تلاش ها در تشخیص زودهنگام، پیشگیری و درمان سرطان سینه می باشد.
می توان از این فرصت استفاده کرد و به بیماران در مورد اهمیت غربالگری منظم و خودآزمایی آموزش داده شود. که به طور بالقوه این امر منجر به تشخیص زودهنگام سرطان سینه و نتایج بهتر می شود. بیماران با دسترسی به اطلاعات در مورد سلامت پستان و منابع حمایتی از افزایش آگاهی سود می برند.
برای جوامع، این ماه حس وحدت و مسئولیت مشترک در مبارزه با سرطان سینه را تقویت می کند. تلاشهای جمعآوری کمکهای مالی و داوطلبانه برای حمایت از برنامههای تحقیقاتی و کمکی را تشویق میکند که در نهایت به پیشرفت دانش پزشکی و رفاه افراد مبتلا به این بیماری کمک میکند.
ماه آگاهی از سرطان پستان، به ویژه در سال 2024، بستری برای ارتقاء آگاهی، حمایت و همبستگی در دستیابی به جهانی است که در آن سرطان سینه نه تنها قابل درمان است، بلکه قابل پیشگیری است.
تاثیر ماه آگاهی از سرطان سینه چیست؟
یکی از اهداف ماه آگاهی از سرطان سینه، ارتقای آگاهی در مورد این بیماری است. همچنین در نظر گرفته شده است که تحقیقات سرطان سینه را تامین مالی کند و بر اهمیت غربالگری و تشخیص زودهنگام تاکید کند.
سرطان پستان:
سرطان سینه شایعترین نوع سرطان در بین بانوان میباشد. تشخیص به موقع این سرطان تا حد زیادی میتواند در روند درمان کمک کننده باشد. آموزشهای مناسب به بانوان و انجام غربالگریهای سرطان سینه میتواند باعث تشخیص زودرس و کاهش مرگ ناشی از سرطان سینه در بانوان شود.
غربالگری پستان:
غربالگری پستان شامل معاینه، آزمایش، ماموگرافی و سونوگرافی است که از طریق آنها پزشک میتواند اولین نشانههای سرطان را در افرادی که هنوز علامتی ندارند تشخیص بدهد . استفاده دوره ای از غربالگری پستان در زنان بالای 45 سال میتواند میزان مرگ و میر به دلیل سرطان سینه را به میزان قابل توجهی کاهش دهد. با این روش میتوان همه سرطانهایی که به آهستگی در حال رشد هستند را حداقل دو سال زودتر زمانی که توده به اندازه قابل لمس برسد ، تشخیص داد.
عوامل خطر سرطان سینه و پیشگیری از آن:
هر کسی میتواند برای کاهش خطر سرطان و دیگر بیماریهای مزمن، تغییراتی را در شیوه زندگی خود ایجاد کند.
افراد در معرض خطر باید به خاطر داشته باشند که ترکیبی از عوامل از جمله: عوامل ژنتیکی، محیطی و شیوه زندگی برای ایجاد سرطان موثر هستند. بعضی از این عوامل میتوانند اصلاح شوند و بعضی دیگر خارج از اراده افراد هستند. بنابراین شما میتوانید قدمهایی را برای کاهش خطر بیماری بردارید.
عوامل خطر:
- سن بالا
- سابقه خانوادگی و جهشهای ژنی
- سن قاعدگی کمتر از 12 سال
- سن یائسگی بالای 55 سال
- زمینه ژنتیکی و ارثی
- سابقه هیپرپلازی در پستان
- چاقی
- مصرف الکل
- سن بالای مادر در زمان اولین زایمان
- مواجهه با اشعه برای درمان سرطان در گذشته
- قرصهای ضد بارداری خوراکی
- هورمون درمانی پس از یائسگی
- مصرف بالای چربیهای اشباع شده
مهمترین توصیههای خود مراقبتی برای پیشگیری از سرطان سینه :
- حفظ وزن متعادل
- از مصرف غذاهای پرچرب و سرخ کرده و آماده حاوی مواد نگهدارنده، ترشی و کنسروها پرهیز کنید یا مصرف آنها را کاهش دهید.
- میوه، سبزیجات، غلات و گوشت ماهی را بیشتر مصرف کنید. چرا که میتوانند با افزایش سطح آنتی اکسیدانها سبب کاهش بروز سرطان شوند.
- حداقل 30 دقیقه در روز فعالیت ورزشی داشته باشید.
- از مصرف الکل و سیگار پرهیز کنید.
- در صورت دارا بودن فرزند شیرخوار، شیردهی از پستان را مورد توجه قرار دهید.
- با پزشک یا مراکز بهداشتی درباره خطرات و مزایای مصرف قرصهای ضدبارداری خوراکی مشورت کنید.
مطالب مشابه:
منبع:cancertherapyadvisor