سرماخوردگی در دوران کودکی
آیا سرما خوردگی دوران کودکی به واکنش بدن در برابر کووید کمک خواهد کرد؟!
در برخی افراد، زمانیکه سویه ویروس آنفولانزایی که به آن مبتلا شدهاند مشابه اولین سویه ای است که در دوران کودکی با آن مواجه شدهاند. سیستم ایمنی فرد در مقابله با آنفولانزای فصلی عملکرد بهتری دارد، که از آن تحت عنوان original antigenic sin یا OAS یاد می شود.
اکنون، شواهدی وجود دارد که نشان میدهد پاسخ های سیستم ایمنی افراد به کووید-19 میتواند به روشی مشابه توسط عفونت های قبلی با ویروس های سرما خوردگی شکل بگیرد.
این اثر میتواند بر روی طراحی واکسن های کووید-۱۹ در آینده موثر واقع شود. اما با این وجود، اینکه تا چه حد بر افراد مبتلا به کووید-19 تأثیر می گذارد. و اینکه آیا محافظت بیشتری ایجاد می کند یا در واقع، پاسخ ایمنی را مختل می کند، هنوز مشخص نیست.
اثر OAS اولین بار در سال 1960 توسط توماس فرانسیس جونیور اپیدمیولوژیست آمریکایی مشخص شد. او متوجه شد سیستم ایمنی یک برنامه ریزی دائمی دارد. بنابراین سیستم ایمنی میتواند علیه اولین سویه ویروس آنفولانزایی که با آن مواجه میشود، آنتی بادی تولید کند.
در نتیجه مواجهه بدن با ویروس آنفولانزا که اپیتوپ های مشترک با اولین سویه دارد، موجب فعال سازی مجدد سلول های ایمنی میشود.
شواهد نشان میدهند وقتی فرد به سایر کرونا ویروس ها مبتلا میشود، سیستم ایمنی آنتی بادی تولید میکند. این آنتی بادی میتواند در پاسخ ایمنی به کووید 19 مفید باشد.
اسکات هنسلی میگوید، اکثر افراد تا سنین 5 تا 6 سالگی به انواع ویروس های آنفولانزا مبتلا میشوند.
این گروه محقق دریافتند که نمونه های سرم خون گرفته شده از افراد پیش از اپیدمی، حاوی آنتی بادی هایی علیه ویروس کرونای معمولی سرما خوردگی به نام OC43 است که میتواند به پروتئین اسپایک SARS-CoV-2 متصل شود.
هنسلی و همکارانش با استفاده از نمونه های گرفته شده قبل و بعد از عفونت SARS-CoV-2 توانستند نشان دهند که ابتلا به SARS-CoV-2 تولید آنتی بادی های متصل شونده به OC43 (آنتی بادی بر علیه ویروس کرونای سرما خوردگی) را افزایش میدهد.
مطالعه ای درباره سرماخوردگی در دوران کودکی
مطالعه آنها که در آوریل منتشر شد. نشان داد که این آنتی بادی ها به زیر واحد S2 پروتئین SARS-CoV-2 متصل میشوند که این زیر واحد ساختاری مشابه با OC43 دارد.
طبق تحقیق دیگری که در سال 2020 در بریتانیا بر روی افرادی که عفونت های بدون علامت داشتند و از افرادی که با کووید-19 شدید در بیمارستان بستری شدند. که نیمی از آنها متعاقباً فوت کردند، انجام گرفت.
محققان دریافتند افرادی که جان خود را از دست میدهند نسبت به افرادی که بهبود می یابند، آنتی بادی های کمتری علیه پروتئین SARS-CoV-2 تولید میکنند. اما همان مقدار آنتی بادی را نسبت به پروتئین دیگری که در ویروس یافت میشود، یعنی پروتئین نوکلئوکپسید، تولید میکنند.
این نتایج نشان میدهد که پاسخ هایی از پروتئین اسپایک از یک ویروس کرونای متفاوت می تواند موجب جلوگیری از پاسخ ایمنی مؤثرتر در افرادی که جان خود را از دست میدهند شود.
تشخیص مفید یا مضر بودن OAS برای پاسخ ایمنی در برابر SARS-CoV-2 از این نتایج اولیه دشوار است. تنها اندازه گیری سطح آنتی بادی تصویر کاملی از یک پاسخ ایمنی پیچیده ارائه نمی دهد.
مطالب مشابه: