پیوند کلیه به کودکان
انجام پیوند کلیه به کودکان بدون استفاده از داروهای سرکوب کننده سیستم ایمنی
این روش موفقیت آمیز شانس بیشتری برای اجتناب از دیالیز و داشتن یک زندگی نسبتاً عادی برای کودکان فراهم کرده است.
به طور معمول افرادی که پیوند عضو دریافت میکنند باید تا پایان عمر خود از داروهای ضد رد یا سرکوب کننده سیستم ایمنی استفاده کنند. این به جلوگیری از حمله ارگان پیوندی به بدن گیرنده از طریق GvHD کمک می کند.
در این مطالعه، سه کودک مبتلا به یک بیماری ژنتیکی نادر درمان شدند. هرسه بیمار نارسایی کلیه داشتند. محققین برای درمان از داروهای سرکوبگر سیستم ایمنی استفاده نکردند. داروی های سرکوبگر سیستم ایمنی معمولا برای پیشگیری از رد پیوند استفاده میشوند.
بیماری دیسپلازی ایمنی استخوانی Schimke (SIOD)
کارشناسان دانشگاه استنفورد سه کودک مبتلا به این بیماری نادر که با نام دیسپلازی ایمنی استخوانی Schimke (SIOD) شناخته میشود را درمان کردند. به گفته مرکز اطلاعات ژنتیک و بیماری های نادر در NIH، این وضعیت ژنتیکی نه تنها باعث ضعیف شدن سیستم ایمنی بدن می شود. بلکه باعث بیماری کلیوی نیز می شود.
در این موارد، یکی از والدین سلول های بنیادی مغز استخوان به همراه یکی از کلیه های خود را به فرزند خود اهدا کرد. دو نفر بعدی در این بررسی خواهر و برادر هستند. یکی از والدین به یکی از فرزندان کلیه و والد دیگر به فرزند دوم سلول های مغز استخوان خود را اهدا کرد. هیچ یک از کودکانی که تحت این روش قرار گرفتند، هیچ گونه عارضه مهم یا تهدید کننده زندگی نداشتند و هنوز هم به داروهای سرکوبگر سیستم ایمنی نیاز ندارند.
بنا به اظهارات دکتر آلیس برتینا، دانشیار اطفال در بیمارستان کودکان لوسیل پاکارد دانشگاه استنفورد، در بیانیه ای مطبوعاتی گفت: رهایی ایمن بیماران از سرکوب سیستم ایمنی مادام العمر پس از پیوند کلیه امکان پذیر است.
دلیل استفاده از این داروها برای سرکوب سیستم ایمنی:
بزرگترین چالش پیوند عضو، کنترل پاسخ اندام اهدایی و سیستم ایمنی گیرنده است. که در تلاش برای سازگاری با یکدیگر هستند. با این حال، زمانی که اندام پیوندی به خوبی سازگار نمی شود، در پدیده ای به نام بیماری پیوند علیه میزبان یا (GvHD) به بدن حمله میکند.
برای اکثر پیوند اعضا، پزشکان مجموعه ای از آزمایش ها و تکنیک های تطبیق را تکمیل میکنند تا اطمینان حاصل کنند که عضو اهدایی توسط بدن میزبان رد نمیشود. داروهای سرکوب کننده سیستم ایمنی این احتمال را کاهش می دهند که سیستم ایمنی گیرنده عضو اهدایی را به عنوان یک تهدید تلقی نکند. و در نتیجه با آن مبارزه کند.
با همه اینها در حالی که مصرف روزانه یک قرص ممکن است هزینه کمی برای کلیه جدید به نظر برسد. این داروها همچنین دارای عوارض جانبی مانند فشار خون بالا، افزایش خطر ابتلا به سرطان و کاهش سیستم ایمنی هستند که می تواند منجر به عفونت های شدید و بستری شدن در بیمارستان شود.
مشکل پیوند، مقابله با سیستم ایمنی بدن است. در حال حاضر باید تعادلی بین میزان دارو برای کنترل آن پاسخ پیدا کنیم. اما این تحقیق این نیاز را کاهش میدهد.
پیوند دوگانه می تواند به افراد کمک کند تا از داروهای سرکوب کننده سیستم ایمنی خودداری کنند.
در این روش دانشمندان از تکنیکی استفاده کردند که به بیماران اجازه میدهد هم سلول های بنیادی و هم یک عضو جامد را از اهداکننده دریافت کنند.
با پیوند سلول های بنیادی، دانشمندان میتوانند سیستم ایمنی بدن بیمار را جایگزین کرده و آن را با عضوی که اهدا میشود، سازگار کنند. اگر چه این پروتکل پیوند جدید نیست اما موفقیت استفاده از آن یک پیشرفت محسوب می شود.
این تکنیک چندین بار در گذشته آزمایش شد. اما این اولین بار است که واقعاً موفق بوده است.
انجام چنین چیزی پیش از این در کودکان اتفاق نیفتاده بود. از طرفی و بدون استفاده از داروهایی برای جلوگیری از پس زدن پیوند کلیه، در نتیجه در طول سال ها دوام بیشتری خواهند داشت که برای آینده امیدوارکننده است.
از طرفی گرفتن کلیه یا اندام جدید شانس مجددی برای زندگی برای بیماران است. بنابراین روش های پیشرفتی مانند این، واقعاً بر کیفیت، سبک زندگی و طول عمر افراد تأثیر میگذارد.
مطالب مشابه: