بیماری مقاربتی در مردان
بیماری مقاربتی چیست؟
در ابتدا بیماری مقاربتی یا به اختصار STD بیماری است که معمولا از طریق فعالیت جنسی منتقل می شود. اگر چه زنان بیشتر در معرض خطر ابتلا به STD هستند، بیماری مقاربتی در مردان نیز شایع است. علائم و نشانه های STD ممکن است بسته به نوع بیماری متفاوت باشد. هرچند این بیماری ممکن است از لحاظ روحی و جسمی آزاردهنده باشد، اما با تشخیص زودهنگام درمان بیماری نسبتا ساده خواهد بود.
علائم STD در مردان:
علائم و نشانه های STD ممکن است بلافاصله بعد از ابتلا به بیماری ظاهر نشود یا ممکن است اصلا ظهور پیدا نکند. میانگین زمان قبل از شروع علائم STD در مردان تقریبا 20 روز یا زودتر است.
اولین علائم STD معمولا سوزش در درد در ناحیه عفونت است. ممکن است موارد زیر نیز وجود داشته باشند:
- بثورات، تاول، زخم یا تغییر رنگ پوست آلت تناسلی یا معقد
- درد در هنگام ادرار یا انزال
- تکرر ادرار غیر معمول
- ترشحاتی که بو یا رنگ عجیبی دارند.
علائم STD ممکن است به ناحیه شرمگاهی محدود نباشد. تظاهرات شایع، بسته به بیماری عبارتند از:
- تب
- بثورات یا تاول در بخش های دیگر بدن مانند ناحیه شکم
- علائم مشابه با آنفولانزا
- خستگی
چه زمانی باید به پزشک مراجعه شود؟
در حالت ایده آل، باید به محض اینکه متوجه تحریک پوست، زخم یا هر چیزی خارج از حد معمول شدید به پزشک مراجعه کنید.
علل STD در مردان:
برخلاف این باور که بیماری های مقاربتی فقط در مقاربت جنسی ایجاد می شوند، ممکن است در حین رابطه جنسی مقعدی یا دهانی به STD مبتلا شوید. بیماری های مقاربتی توسط باکتری ها و ویروس هایی ایجاد می شوند که در شرایط مرطوب و گرم به سرعت رشد می کنند. اینها ممکن است از طریق مختلفی منتقل شوند:
- تماس با مایعات واژنی، منی یا خون
- تماس پوست به پوست
برخی بیماری های STD ممکن است از روش های غیر جنسی به بدن منتقل شوند، مانند استفاده مشترک از سوزن ها با اشخاصی که ممکن است ناقل STD باشند یا تماس با حوله، لباس یا صندلی توالت آلوده
انواع STD در مردان:
برخی انواع STD شایع در مردان عبارتند از:
- کلامیدیا
- سوزاک
- تریکومونیازیس
- ویروس پاپیلومای انسانی (HPV)
- تبخال
- سیفلیس
- HIV
تست STD:
اگر مشکوک باشید که شریک جنسی شما مبتلا به STD است یا علائم و نشانه های STD را تجربه می کنید می توانید از پزشک بخواهید برای شما آزمایش تجویز کند.
بعد از معاینه فیزیکی پزشک ممکن است موارد زیر را درخواست دهد:
- سواب دهان
- سواب از داخل آلت تناسلی
- تست خون
- نمونه ادرار
- سواب از زخم های تناسلی
این نمونه ها برای تشخیص حضور باکتری یا ویروس مورد استفاده قرار می گیرند.
فاکتور های خطر برای STD در مردان:
فاکتورهای زیر شانس ابتلا به STD در مردان را به طور قابل توجهی افزایش می دهند:
- تعدد شریک جنسی: احتمال ابتلا به STD با چندین شریک جنسی که ممکن است دارای STD باشند افزایش می یابد.
- تماس جنسی با فردی که چندین شریک جنسی دارد: رابطه جنسی با شخصی که ممکن است چندین شریک جنسی داشته باشد به این معنی است که آنها ممکن است بیشتر مستعد ابتلا به بیماری های مقاربتی باشند و شما را در معرض خطر بیشتری قرار دهد.
- رابطه جنسی محافظت نشده: رابطه جنسی بدون کاندوم شانس ابتلا به بیماری های مقاربتی به طور قابل توجهی افزایش می یابد.
- اشتراک گذاری سوزن با بیماران STD احتمالی: از آنجایی که بیماری مقاربتی ممکن است از طریق تماس با خون انتقال یابد. استفاده از سوزن های آلوده می تواند عامل ایجادکننده را مستقیما وارد جریان خون کند.
- استفاده از داروها برای اختلال نعوظ: بر طبق مطالعات، استفاده از داروهایی مانند وایاگرا به دلیل رفتارهای پرخطر این گونه مردان، آنها را مستعد ابتلا به بیماری های مقاربتی میکند. حفاظت در حین رابطه جنسی برای چنین افرادی بسیار مهم است.
- رابطه جنسی معقدی حفاظت نشده: به دلیل قرار گرفتن بیشتر در معرض باکتری ها و همچنین افزایش خطر صدمات، ممکن است نسبت به سایر روش های رابطه جنسی فرد را بیشتر در معرض خطر ابتلا به بیماری های مقاربتی قرار دهد.
- رابطه جنسی مرد با مرد: شیوع برخی بیماری های مقاربتی مانند HIV و سوزاک به ویژه در مردان که دارای شریک جنسی مرد هستند بیشتر است.
- ابتلا قبلی به STD: بیمارانی که سابقه ابتلا به STD دارند بیشتر در معرض ابتلای مجدد قرار دارند.
عوارض بیماری های مقاربتی STD در مردان:
در صورت عدم درمان بیماری های مقاربتی، ممکن است برخی عوارض جدی ایجاد شود. بسته به علت بیماری، بیماری های مقاربتی درمان نشده ممکن است باعث:
- سرطان پروستات
- سرطان حنجره
- زخم های تناسلی
- عقیمی
- آسیب به چندین اندام (قلب، کلیه ها، مغز)
- کوری
درمان بیماری های مقاربتی STD در مردان:
اگر عفونت زود شناسایی شود، درمان بیماری های مقاربتی نسبتا راحت است.
- درمان باکتریایی: تکمیل دوره آنتی بیوتیکی مناسب برای علل باکتریایی می تواند STD را درمان کند. سوزاک و کلامیدیا با توجه اینکه معمولا همزمان ظهور پیدا می کنند، ممکن است با هم درمان شوند.
- درمان STD انگلی: آنتی بیوتیک ها همچنین برای درمان بیماری های مقاربتی انگلی مانند تریکومونیازیس استفاده می شوند.
- درمان بیماری های مقاربتی ویروسی: از آنجایی که آنتی بیوتیک ها روی عفونت های ویروسی اثر نمی گذارند، پزشک به جای آن، داروهای ضد ویروسی تجویز می کند. با این حال، بیماری مقاربتی ویروسی مانند تبخال، هپاتیت B و HPV و HIV هیچ درمان واقعی ندارند. در این مورد، ممکن است داروهای سرکوب کننده برای محدود کردن اثرات عفونت تجویز شود یا علائم شما مدیریت شوند. عفونت ممکن است با وجود استفاده از داروهای ضد ویروسی یا سرکوبگر همچنان قابل انتقال باشد. زگیل تناسلی ناشی از HPV را می توان با انجماد یا سوزاندن آنها توسط پزشک از بین برد.
مطالب مشابه: