تشدید مشکلات ریوی در کووید19
کشف یک ژن آسیای جنوبی و ارتباط آن با تشدید مشکلات ریوی در کووید 19
محققان بریتانیایی اظهار داشتند از هر 5 نفر با جد آسیای جنوبی، سه نفر دارای ژنی هستند که در صورت ابتلا به نوع شدید بیماری کووید-19 ریسک از کار افتادن دستگاه تنفسی را در آنها تا دو برابر افزایش میدهد.
این ژن LZTFL1 نام دارد.
ژن LZTFL1 یک نوع ژن ایفکتور است. به این مفهوم که ژن منجر به تولید پروتئین نمیشود. اما عملکرد ژن دیگری را تنظیم میکند.
طبق این تحقیق ژن LZTFL1 در 60 درصد از افراد با ریشه آسیای جنوبی وجود دارد.
نظریه محققان در مورد تشدید مشکلات ریوی در کووید19
محققین این تحقیق بر این باورند که این موضوع میتواند دلیل مرگ و میر بالای موج دوم کرونا در هند باشد. محققان دانشگاه آکسفورد اعلام کردند این ژن احتمالا مانع از پاسخ مناسب سلول های دیواره داخلی مجاری هوایی و شش ها به ویروس میشود. این محققان همچنین مطرح کردند این سیگنال ژنتیکی، خطر مرگ ناشی از ابتلا به کووید-19 در بزرگسالان زیر 65 سال را تا دو برابر افزایش میدهد. دانشمندان دانشگاه آکسفورد اعلام کردند این ژن تاثیری بر روی سیستم ایمنی فرد نمیگذارد. در نتیجه انتظار میرود افراد دارای این ژن به واکسن پاسخ مناسب و نرمالی دهند.
آقای جیمز دیویس، دانشیار ژنومیک دانشکده پزشکی آکسفورد رادکلیف اعلام داشت. از آنجایی که سیگنال ژنتیکی این ژن بر روی سیستم ایمنی فرد بی تاثیر است میتوان با قطعیت گفت این افراد با انجام کامل واکسیناسیون میتوانند خود را مانند سایر افراد در برابر این بیماری ایمن کنند.
آقای دیویس همینطور اذعان داشت. عامل اجتماعی-اقتصادی نیز در توضیح این امر که چرا بعضی از جوامع به شدت تحت تاثیر همه گیری کووید-19 قرار گرفتند، باید مدنظر باشد. کشف عامل ژنتیکی توضیح میدهد که چرا بعضی از افراد بعد از ابتلا به ویروس کرونا به شدت مریض میشوند. همین موضوع نشان میدهد که نحوه پاسخ گویی ریه به عفونت حیاتی است. این امر از این جهت اهمیت دارد که بیشتر درمان ها بر روی تغییر در نحوه پاسخ سیستم ایمنی به ویروس تمرکز دارد.
این تحقیق در مجله نیچر ژنتیک (Nature Genetics) در تاریخ 4 نوامبر 2021 به چاپ رسیده است.