روز جهانی پسوریازیس
هر سال، در 29 اکتبر، جامعه جهانی برای گرامیداشت روز جهانی پسوریازیس متحد می شود. روزی که به افزایش آگاهی در مورد بیماری پسوریازیس، حمایت از حقوق فردی افراد مبتلا به پسوریازیس و تلاش برای بهبود دسترسی به مراقبت های بهداشتی با کیفیت اختصاص دارد.
در سال 2023، موضوع «دسترسی برای همه» با تمرکز دقیق بر پوشش همگانی سلامت (UHC)، یک مؤلفه اساسی برای دستیابی به دسترسی عادلانه به مراقبتهای بهداشتی، در کانون توجه قرار میگیرد.
اهمیت روز جهانی پسوریازیس (WPD):
سازمان جهانی بهداشت (WHO) پسوریازیس را به عنوان یکی از بیماریهای غیرواگیر جدی در سال 2014 به رسمیت شناخت. در سال 2016، طبق گزارش WHO بر نیاز به درک بهتر از پسوریازیس تأکید گردید.
پسوریازیس یک بیماری پوستی التهابی مزمن (با واسطه ایمنی) است که با پلاکهای قرمز و پوسته پوسته مشخص می شود. این بیماری اغلب در آرنج ها، زانوها، پوست سر و کمر ایجاد می شود و بر وضعیت فیزیکی بیمار تأثیر می گذارد. تخمین زده می شود که 30 درصد از افرادی که با پسوریازیس زندگی می کنند نیز به آرتریت پسوریاتیک مبتلا می شوند. یک بیماری التهابی پیشرونده که می تواند باعث تورم، درد و سفتی مفاصل شود. همچنین اگر به درستی مدیریت نشود، به طور بالقوه منجر به آسیب غیرقابل برگشت مفصل می شود. این بیماری ها دارای اثرات منفی جسمی، عاطفی و روانی قابل توجهی بر تمام جنبه های زندگی روزمره هستند. در هر سنی تاثیرگذار است. با این حال، بیشتر برای افراد زیر 35 سال رخ می دهد و مردان دو برابر بیشتر از زنان به این بیماری مبتلا می شوند.
ماموریت روز جهانی پسوریازیس چندگانه است.
سازمان بهداشت جهانی باید به افزایش آگاهی و کمک به ایجاد درک گسترده تر از این بیماری ها و تأثیر آنها ادامه دهد.
در خاتمه، روز جهانی پسوریازیس 2023، با موضوع آن “دسترسی برای همه”، یادآوری قدرتمندی است که دسترسی عادلانه به مراقبت های بهداشتی یک حق اساسی است. پوشش همگانی سلامت تنها یک آرزو نیست، بلکه یک امر ضروری است و با تمرکز بر این چشم انداز، جامعه جهانی گام های مهمی را به سوی جهانی فراگیرتر و سالم تر برای همه برمی دارد. در این روز به ما یادآوری میشود که مبارزه با پسوریازیس یک تلاش جمعی است و با هم میتوانیم دنیایی بسازیم که در آن هیچکس در جستجوی سلامتی و رفاه خود عقب نماند.
مطالب مشابه:
مدیریت التهاب مزمن مرتبط با پسوریازیس
پسوریازیس ناخن
پسوریازیس
مراقبت از پوست برای آقایان
آرتریت پسوریاتیک
منابع: ncdalliance ، pacehospital ، ifpa-pso ، ucb
1 دیدگاه