دوز چهارم واکسن کووید-19
دوز چهارم واکسن کووید 19 به میزان بسیار کم سبب تقویت بدن در برابر عفونت اومیکرون میشود! یک آزمایش در کشور اسرائیل نشان داد که نوبت چهارم واکسیناسیون سطح آنتی بادی را افزایش میدهد. اما محافظت کمی در برابر عفونت SARS-CoV-2 ایجاد میکند.طبق مشاهدات این بررسی، تزریق دوز چهارم واکسن کووید 19، آنتیبادی ها را به سطوح بالاتری پس از دوز سوم بازمیگرداند. اما تنها سبب ایجاد یک تقویت جزئی و محافظت در برابر عفونت میشود.
این مطالعه که در 15 فوریه انجام شد، نشان میدهد که واکسن های فعلی پس از سومین نوبت سبب ایجاد “سقف ایمنی” در بدن میشوند. دوز سوم از اهمیت بسزایی برخوردار است. دوزهای بیشتر احتمالاً فقط ایمنی از دست رفته را در طول زمان بهبود میبخشد.
با این حال، دوز چهارم واکسن کووید 19 میتواند برای افرادی که در معرض خطر بالاتر ابتلا به بیماری شدید هستند، مفید باشد.
چندین کشور، از جمله اسرائیل، شیلی و سوئد، دوز چهارم را به افراد مسن و سایر گروه های پرخطر ارائه میدهند.
از اواخر سال 2021، 274 نفر از کادر درمان در یک کارآزمایی بالینی ثبت نام کرده، و چهارمین دوز واکسن mRNA را حداقل چهار ماه پس از سومین دوز دریافت کردند.
برخی واکسن فایزر و باقی افراد واکسن مدرنا را دریافت کردند.
صرف نظر از نوع واکسن، دوز چهارم سطح آنتی بادی های «خنثی کننده» شرکت کنندگان را افزایش داده که میتواند عفونت ویروسی سلول ها را مسدود کند.
اما سطوح این آنتی بادی ها پس از تزریق دوز چهارم از میزان مشاهده شده حاصل از تزریق دوز سوم، فراتر نمیرفت. همین موضوع نشان میدهد واکسن ها به حد بالایی رسیدهاند.
بیان این نکته حائز اهمیت است که «نمی توان برای همیشه پاسخ آنتی بادی را تقویت کرد».
محققان همچنین آنتی بادی های خنثی کننده 25 شرکت کننده را برای ارزیابی قدرت آنتی بادی ها در برابر چندین نوع SARS-CoV-2 بررسی کردند.
آنها دریافتند که پس از سومین دوز واکسن، آنتی بادی های شرکت کنندگان عفونتزایی اومیکرون را مسدود کرده، اما نه با کیفیتی که نوع دلتا مسدود میشود. پس از نوبت چهارم واکسن، قدرت آنتی بادی ها در برابر اومیکرون نیز افزایش یافت، اما نه بیشتر از قدرت آنها در برابر نوع دلتا.
این دادهها ممکن است توضیح دهند که چرا دوز چهارم منجر به محافظت بسیار بیشتر در برابر عفونت با اومیکرون نشده است.
یک دوره چهار دوز از واکسن فایزر 30٪ بیشتر از یک دوره سه دوز در برابر عفونت محافظت میکند.
برای واکسن مدرنا، این اثر بخشی اضافه 11٪ بود. این بدان معنا بود که تا پایان ژانویه، 52 شرکت کننده که دوز چهارم را دریافت کرده بودند، آزمایش کووید 19 آنها مثبت بود و 73 نفر از گروه کنترل همسان که تنها سه دوز دریافت کرده بودند نیز شرایط یکسانی داشتند.
اما بیشتر عفونت ها خفیف بودند و هیچ یک از شرکت کنندگان در گروه کنترل یا گروه دریافت کننده چهار دوز واکسن به کووید-19 شدید مبتلا نشدند.
تخمین های اثر بخشی کارآزمایی بر اساس حجم نمونه کوچک است و حواشی زیادی از عدم قطعیت دارد. سایر مطالعات مشاهدات در سطوح بالاتری از محافظت در برابر عفونت و بیماری های شدید را نشان داده اند که این حفاظت بیشتر میتواند تفاوت بزرگی برای گروه های در معرض خطر در طول موج ایجاد کند.
بنا به اظهارات محققان، در نهایت، این مطالعه به نیاز به واکسن های جدیدی اشاره میکند که میتواند از عفونت با انواع در حال ظهور جلوگیری کند.
این اطلاعات همچنین بر اهمیت شفاف سازی تعداد بهینه دوزها و زمان مناسب بین تزریق دوزها برای واکسن های موجود تاکید میکند.
با تشکر از شما. کشور اسرائیل وجود ندارد. منظورتان رژیم اشغالگر قدس است؟ لطفا اصلاح بفرمایید
همچنان چشم براه داوطلب دريافت نوبت چهارم واكسن eMRNA هستيم كمك كنيد ار مسئولين بخواهيد بيش از اين تاخير نكنند
الان این مطلب چه کمکی قرار بکنه به مردم ایران که حتی برای دسترسی به دوز اول یک واکسن درست حسابی هم مانع و ممنوعیت دارند؟!
عزیزم خوبه یه نگاهی به نقشه و جغرافیای بین المللی و اینترنت بکنین.
اسرائیل وجود داره از هر لحاظ هم از مملکت من و شما جلوترن.و خیلی از دستاوردهای پزشکی دنیا هم مدیون همین کشوره.
بقیه القاب و اسامی که میگین زایده ذهن افراد وابسته به سیاست و مذهب هستش.
موفق باشین