کهیر در دوران بارداری
تغییرات پوستی در دوران بارداری یک اتفاق طبیعی است. کهیر در دوران بارداری کمتر شایع است، اما اغلب اتفاق می افتد.
کهیر در دوران بارداری نشان دهنده یک واکنش آلرژیک به غذا، نیش حشرات، دارو، مواد شیمیایی و غیره است. با افزایش هورمون ها و تغییراتی که در بدن شما اتفاق می افتد، این امکان وجود دارد که شما نسبت به عوامل بیماری زا حساس شده و در دوران بارداری کهیر را تجربه کنید. اما کهیر معمولاً پس از زایمان از بین می رود.
کهیر بارداری چیست؟
کهیر معمولاً برجستگی های قرمز یا لکه های روی پوست است. آنها می توانند در هر ناحیه ای از بدن ظاهر شوند، اما بیشتر در شکم یا پشت بازوها یا پاها ظاهر می شوند. کهیر می تواند نسبتاً ناراحت کننده باشد و باعث خارش شدید یا احساس سوزش شود و همچنین ممکن است متورم به نظر برسند. به طور کلی، زنان بیشتر احتمال دارد کهیر داشته باشند (در واقع دو برابر مردان آن را تجربه می کنند) و کهیر نه تنها در بارداری شایع است، بلکه می تواند در طول چرخه قاعدگی نیز رخ دهد.
اگر چند روز پس از تشکیل کهیر متوجه ضایعات پوستی برجسته یا تاول شدید و در اواخر بارداری خود هستید، ممکن است وضعیتی به نام پاپولهای کهیر خارش دار و پلاکهای بارداری (PUPPP) باشد که شدیدتر است.
علت کهیر در بارداری چیست؟
همانطور که شکم شما رشد می کند تا با کودک در حال رشد خود هماهنگ شود، ناراحتی پوستی به شکل خارش و خشکی ممکن است رخ دهد. زنان باردار ممکن است با حملات جدیتری مانند: خارش، کهیر یا بثورات پوستی مواجه شوند و از هر 150 زن باردار، 1 نفر به بیماری پوستی جدیتری مبتلا میشود که با نام PUPP شناخته میشود.
کهیر در اثر واکنش های آلرژیک ایجاد می شود. خشکی و کشیدگی پوست همراه با سایر تغییرات می تواند شما را مستعد ابتلا به کهیر در دوران بارداری کند. کهیر می تواند در اثر واکنش آلرژیک تقریباً به هر چیزی ایجاد شود.
برخی از علل شایع کهیر در دوران بارداری در زیر ذکر شده است:
- دارو
- نیش حشرات
- مواد شیمیایی
- گرده
- شوره حیوانات
- غذاها (مانند: لبنیات، آجیل، صدف ها)
کهیر می تواند در اثر استرس، خاراندن یا فشار روی پوست ایجاد شود. بسیار مهم است که از پوست خود مراقبت کنید تا کهیر را تشدید یا بدتر نکنید.
بیماری دیگری که از هر 50 زن 1 نفر را تحت تاثیر قرار می دهد کلستاز بارداری است. این وضعیتی است که در آن خارش شدید با حالت تهوع، استفراغ و احتمالاً زردی همراه است. این وضعیت می تواند نشان دهنده وجود مشکلاتی در کبد شما باشد. در صورت مشاهده علائم زیر، مهم است که فوراً به پزشک مراجعه کنید.
- غش کردن
- تنگی نفس، خس خس سینه.
- تورم صورت و زبان
- دیسفاژی یا سختی گلو
PUPP چیست؟
PUPP مخفف پاپول های کهیر خارش دار و پلاک های بارداری است. در زنانی که به PUPP مبتلا می شوند، لکه های قرمز و برجسته روی پوست مشاهده می شود.
اولین محل شیوع به طور کلی شکم است، اما زنان مبتلا به PUPP می توانند این بیماری را در بازوها و پاها نیز مشاهده کنند. زنان مبتلا به PUPP گاهی اوقات خارش شدید را با این شیوع گزارش می کنند.
برخی از تحقیقات نشان می دهد که PUPP با یک بیماری ژنتیکی مرتبط است، زیرا به نظر می رسد در خانواده ها وجود دارد، اما در نهایت، علت PUPP هنوز ناشناخته است. به طور کلی، PUPP بیشتر در اولین بارداری زنان اتفاق می افتد و به ندرت در حاملگی های بعدی مشاهده می شود.
چگونه می توانم کهیر را در دوران بارداری درمان کنم؟
بثورات جزئی می توانند به خودی خود از بین بروند. با این حال، مهم است که ناحیه آسیب دیده را تمیز نکنید. صابون می تواند شرایط را تشدید کند، بنابراین کاهش مقدار صابون استفاده شده می تواند مفید باشد.
یکی از تکنیک هایی که می تواند خارش را کاهش دهد، حمام کردن بلغور جو دوسر یا استفاده از جوش شیرین در حمام است. مرطوب نگه داشتن پوست نیز می تواند به رفع خارش و خشکی کمک کند.
چندین آنتی هیستامین وجود دارد که مصرف آنها در دوران بارداری بی خطر می باشد. مهم است که هشدارهای مربوط به هر دارویی را مرور کنید و قبل از مصرف هر دارویی با داروساز و پزشک مشورت کنید.
برای بیماری های پوستی جدی تر مانند: PUPP، پزشکان ممکن است داروهای خوراکی یا انواع کرم های ضد خارش را تجویز کنند.
پیشگیری از کهیر در دوران بارداری:
شما ممکن است فردی باشید که به طور کلی بیشتر مستعد کهیر است. اگر چنین است، به احتمال زیاد شما می دانید که از چه غذاها یا عوامل بیماری زا از تجربه قبلی خودداری کنید.
از آنجایی که ممکن است بیشتر مستعد باشید و بارداری باعث خشکی و خارش پوست می شود، دانستن اقداماتی که می توانید برای جلوگیری از کهیر در دوران بارداری انجام دهید، مهم است. حداقل می خواهید بدانید که چگونه می توانید کهیرهایی را که در دوران بارداری تجربه می کنید به حداقل برسانید.
در اینجا چند نکته برای به حداقل رساندن یا جلوگیری از کهیر در دوران بارداری وجود دارد:
- از دوش آب گرم و حمام آب گرم خودداری کنید.(حداقل درجه حرارت را کاهش دهید)
- از پوشیدن لباس های تنگ خودداری کنید.
- سعی کنید پوست خود را به دلیل خارش نخراشید.
- فشار را روی پوست خود نگه دارید.
- از استرس دوری کنید و تکنیک های آرام سازی را تمرین کنید.
موارد فوق ممکن است از همه موارد کهیر جلوگیری نکند، اما معمولاً موارد کهیر را کمتر میکند و سریعتر از بین میرود.
چه تفاوتی بین کهیر بارداری و ترک وجود دارد؟
کهیرهای بارداری و جوش های ناشی از آکنه ممکن است مشابه به نظر برسند زیرا هر دو قرمز و ملتهب به نظر می رسند. مانند: کهیر، جوشها نیز ممکن است به دلیل تغییرات هورمونی در بدن ایجاد شوند، اگرچه تمایل دارند در مکانهای خاصی روی پوست مانند صورت، سینه، پشت و شانهها که غدد چربی بیشتری وجود دارد، ظاهر شوند. یکی از بزرگترین تفاوت ها درمان است. جوشها را میتوان با محصولات بدون نسخه و مقداری پاکسازی ملایم کاهش داد، اما کهیر ممکن است به آزمایشهای آلرژی و احتمالاً آنتی هیستامین برای توقف خارش و قرمزی نیاز داشته باشد.
مطالب مشابه:
سندرم پای بیقرار در دوران بارداری
عفونتهای دوران بارداری
سوزش سر دل در دوران بارداری
واریس در دوران بارداری
روزه گرفتن در دوران بارداری
منابع: americanpregnancy, babycenter